Aktywne Wpisy

dawid131 +437
Mireczki i Mirabelki wygrałem w totolotka. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Może nie jest to ten najlepszy gdzie przelewają na konto miliony ale za to taki który wygrywa tylko 2 tysiące osób rocznie i nazywa sie glejak. #rozdajo nie bedzie xD
Człowiek jeszcze dwa miesiące temu żył z nieświadomością i przyjacielem w płacie czołowym który czekał żeby przypierdzielić pewnego dnia z utratą przytomności. Szybka wycieczka na SOR, rezonans magnetyczny i biopsja żeby
Może nie jest to ten najlepszy gdzie przelewają na konto miliony ale za to taki który wygrywa tylko 2 tysiące osób rocznie i nazywa sie glejak. #rozdajo nie bedzie xD
Człowiek jeszcze dwa miesiące temu żył z nieświadomością i przyjacielem w płacie czołowym który czekał żeby przypierdzielić pewnego dnia z utratą przytomności. Szybka wycieczka na SOR, rezonans magnetyczny i biopsja żeby
źródło: IMG_20251220_165115416_HDR
Pobierz

Mirki, jak to u Was obecnie wygląda?
Pandemia dawno za nami, a na rynku pracy trwa przeciąganie liny. Jedni chwalą sobie picie kawki w piżamie i brak dojazdów, inni są ściągani do biur pod groźbą braku premii, bo „zespół musi się integrować” (czyt. szef chce widzieć, że klikacie w klawiaturę). Jak to jest u Was? Siedzicie w domowym zaciszu, marnujecie życie w korkach, czy może Wasz zawód po prostu wymaga bycia na
Pandemia dawno za nami, a na rynku pracy trwa przeciąganie liny. Jedni chwalą sobie picie kawki w piżamie i brak dojazdów, inni są ściągani do biur pod groźbą braku premii, bo „zespół musi się integrować” (czyt. szef chce widzieć, że klikacie w klawiaturę). Jak to jest u Was? Siedzicie w domowym zaciszu, marnujecie życie w korkach, czy może Wasz zawód po prostu wymaga bycia na
Jaki model pracy dominuje u Ciebie obecnie?
- Full Remote (100% z domu / kawiarni / plaży) 33.7% (728)
- Hybryda (2-3 dni w biurze, reszta w domu) 22.0% (474)
- 100% stacjonarnie, w biurze 18.2% (392)
- Praca w terenie/zakładzie 17.9% (386)
- Własna działalność stacjonarna (np sklep) 3.2% (70)
- Nie pracuję / Studiuję / Szukam pracy 5.0% (108)

Skończyłem studia medyczne w 2011 roku ale nie odbyłem stażu ani nie podchodziłem do zdawania LEKu. Czy mogę wykonywać jakiś zawód w związku z tym? Nie mówię o lekarzu ale nie wiem, coś innego? No i właśnie co. Czy takie wykształcenie się do czegoś nadaje?
A drugie pytanie dotyczy chęci ukończenia tego wszystkiego. Czy taka przerwa mnie dyskwalifikuje w czymś? Czy dam radę wgl ukończyć staż i zdać LEK jakimś mały kosztem? Nie ukrywa, że ze studiów mało pamiętam, nie przykładałem się do tego. I od czasu ukończenia studiów nie miałem z medycyną nic wspólnego. Jeśli podejmę się to są jakieś kursy które pomogą odświeżyć wiedzę i przygotować do stażu i LEKu? Jakieś "korepetycje"?
#medycyna #lekarski #lekarz #sluzbazdrowia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
@mirko_anonim: a nie możesz po prostu zadzownić/napisać do Izby Lekarskiej właściwej dla swojego miejsca zamieszkania?
@MichuTop: Że przegryw to tak, ale stary bogaty to nie xD Dymam
Tak na szybko, to kojarzę dwóch lekarzy, którzy dobrowolnie zrezygnowali z zawodu. Jeden potem narzekał, ale na powrót się nie zdecydował. Pracuje w jakiejś bigfarmie, czyli wykształcenie się przydało. Drugi zadowolony, prowadzi salon samochodowy.
Co do twojego nałogu, to nikt ci nie będzie robił problemów, dopóki będziesz pracował jak Bóg
Nie znałem nawet tego portalu Konsylium24. Kompletnie nie jestem w temacie, od prawie 15 lat nie myślałem o tym. Teraz dopiero mi zaświtało, że może by to pociągnąć do końca lub wykorzystać. Brakuje po prostu kasy w domu.
Nie wiesz może co robi w bigfarmie? Jedynie jakie ogłoszenia widziałem to wymagali prawa do wykonywania zawodu i jakiegoś tam wpisu na listę lekarzy czy coś.
Co do
Wątpię. Musiałbyś naprawdę porządnie zaleźć komuś za skórę, żeby zaczęli ci grzebać w życiorysie. Już szybciej będą wydziwiać na twój wiek. Z drugiej strony pamiętam, że na egzaminie specjalizacyjnym widziałem człowieka na oko w wieku mojego
No będę musiał odezwać się do Izby lekarskiej.
Co do rodzinnego, to tak, wiem. Ale specka mnie przerośnie pewnie. Wszystko jedno co będę robił. Jakąś wiedzę tam mam myślę, trzeba odświeżyć tylko.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
A po czwarte zdarza się, że na rodzinną jest więcej miejsc niż