Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Skończyłem studia medyczne w 2011 roku ale nie odbyłem stażu ani nie podchodziłem do zdawania LEKu. Czy mogę wykonywać jakiś zawód w związku z tym? Nie mówię o lekarzu ale nie wiem, coś innego? No i właśnie co. Czy takie wykształcenie się do czegoś nadaje?
A drugie pytanie dotyczy chęci ukończenia tego wszystkiego. Czy taka przerwa mnie dyskwalifikuje w czymś? Czy dam radę wgl ukończyć staż i zdać LEK jakimś mały kosztem? Nie ukrywa, że ze studiów mało pamiętam, nie przykładałem się do tego. I od czasu ukończenia studiów nie miałem z medycyną nic wspólnego. Jeśli podejmę się to są jakieś kursy które pomogą odświeżyć wiedzę i przygotować do stażu i LEKu? Jakieś "korepetycje"?
#medycyna #lekarski #lekarz #sluzbazdrowia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @insystem: Mogę ale to tylko na jedno pytanie będą mi w stanie odpowiedzieć, czy mogę. Reszta jak czy tam radę, czy ma to sens to już raczej nie. Dlatego pytam tu, może ktoś był w takiej sytuacji, czy było trudno, jak na taką osobę patrzą na stażu. Nie podjąłem jeszcze żadnej decyzji.

@MichuTop: Że przegryw to tak, ale stary bogaty to nie xD Dymam
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
szczery-innowator-81: Trochę mnie dziwi, że pytasz o to na portalu ze śmiesznymi obrazkami. Sugerowałbym raczej założenie konta na Konsylium24 albo jakimś podobnym portalu.
Tak na szybko, to kojarzę dwóch lekarzy, którzy dobrowolnie zrezygnowali z zawodu. Jeden potem narzekał, ale na powrót się nie zdecydował. Pracuje w jakiejś bigfarmie, czyli wykształcenie się przydało. Drugi zadowolony, prowadzi salon samochodowy.
Co do twojego nałogu, to nikt ci nie będzie robił problemów, dopóki będziesz pracował jak Bóg
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): szczery-innowator-81: Dzięki za odpowiedź.
Nie znałem nawet tego portalu Konsylium24. Kompletnie nie jestem w temacie, od prawie 15 lat nie myślałem o tym. Teraz dopiero mi zaświtało, że może by to pociągnąć do końca lub wykorzystać. Brakuje po prostu kasy w domu.
Nie wiesz może co robi w bigfarmie? Jedynie jakie ogłoszenia widziałem to wymagali prawa do wykonywania zawodu i jakiegoś tam wpisu na listę lekarzy czy coś.
Co do
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
szczery-innowator-81: Gość z bigfarmy podobno zajmował się sprzedażą leków. Dokładnie nie wiem, bo obu panów znam tylko ze słyszenia.

ktoś sobie sprawdzi co to za delikwent po 40tce przyszedł i będę miał w koncie pacjenta odwyki

Wątpię. Musiałbyś naprawdę porządnie zaleźć komuś za skórę, żeby zaczęli ci grzebać w życiorysie. Już szybciej będą wydziwiać na twój wiek. Z drugiej strony pamiętam, że na egzaminie specjalizacyjnym widziałem człowieka na oko w wieku mojego
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): szczery-innowator-81: Dzięki
No będę musiał odezwać się do Izby lekarskiej.
Co do rodzinnego, to tak, wiem. Ale specka mnie przerośnie pewnie. Wszystko jedno co będę robił. Jakąś wiedzę tam mam myślę, trzeba odświeżyć tylko.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
szczery-innowator-81: Zrobisz jak zechcesz. Ale zauważ, że koniec końców będziesz musiał opanować ten sam zakres wiedzy, jaki ma specjalista medycyny rodzinnej. Więc czemu by przy okazji nie zrobić papierów? Po drugie jako lekarz POZ musisz od początku być samodzielny, jako rezydent będziesz mógł się czasem poradzić kierownika specjalizacji. Po trzecie ukończona specjalizacja to konkretny atut na rozmowie o pracę.
A po czwarte zdarza się, że na rodzinną jest więcej miejsc niż
  • Odpowiedz