Aktywne Wpisy

SystemHalted2_0 +740

WildAnimal +38
Nowy? Rodzaj oszustwa na olx
Ktoś wrzuca kradzione zdjecia mieszkania na wynajem, cena jest bardzo atrakcyjna. Chcesz się umówić na obejrzenie? Wplać "zwrotną" zaliczkę.
Reszta zdjęć w komentarzu.
#olx #oszustwo #mieszkanie #nieruchomosci
Ktoś wrzuca kradzione zdjecia mieszkania na wynajem, cena jest bardzo atrakcyjna. Chcesz się umówić na obejrzenie? Wplać "zwrotną" zaliczkę.
Reszta zdjęć w komentarzu.
#olx #oszustwo #mieszkanie #nieruchomosci
źródło: temp_file2318342066475934494
Pobierz

Ciężko mi się pogodzić z faktem bycia mało ambitną osobą. Niestety, całe życie w siebie nie wierzyłam, miałam bardzo niską samoocenę i notorycznie podcinane skrzydła. 27 lvl here.
Poszłam na studia, które mnie pasjonowały na ASP i tak, pracuję w zawodzie i to wszystko miało wyglądać inaczej, bo wówczas zarobki mogły być bardzo fajne w mojej branży. Potem weszło AI i depresja, że dalsze pójście w to co lubię nie ma sensu.
Pracuję teraz w marketingu i głównie robię video z produktami, które są przeze mnie wymodelowane. Robię czasami katalogi i inne rzeczy. Praca super, bo przyjemna i zdalna, zarobki nie – 7 tys. brutto, ale mam na papierze rok doświadczenia, a to moja druga firma. Marzeniem moim była praca jako grafik 3D, który może zarobić trochę inaczej.
Żeby czuć, że odkładam kasę, to po godzinach robię zlecenia i potrafię na nich zarobić dodatkowe 3-4 tys. miesięcznie niewielkim kosztem, ale DALEJ jest to praca dodatkowa. Co prawda to lubię.
Staram się być lepsza… dużo ćwiczę, dbam o siebie, uczę się nowych języków, dużo projektuję w wolnym czasie i zaczęłam uczyć się programować, choć i tak nie będę programistą. Jestem osobą, która ma dużo zainteresowań, ale co mi z nich jak nie mogę nic spieniężyć.
Zauważyłam, że jak mój facet opowiada coś o dziewczynie jego przyjaciela, która jest nauczycielem, pracuje po 2 godziny dziennie na etacie i wyciąga z korków 3x tyle, to czuję się kijowo, że jestem aż tak przeciętna.
W moim wieku już nie chcę mi się ewentualnie poprawiać matury i potem iść na 5 lat studiów (co najmniej), żeby mieć nowy zawód, który i tak może mi się nie spodobać.
Z drugiej strony to ja tak bardzo chcę zmian… chcę mieć jakąś ścieżkę rozwoju. Wiedzieć w co warto włożyć kasę i czas. Jeszcze zostało mi tyle lat do emerytury. Jest przecież dużo ludzi, którzy się przebranżawiają i po 30 roku życia.
#zalesie #pracbaza #praca #grafika #depresja
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt
Porównujesz się do czegoś, czym ktoś się chwali, zamiast do jakiegoś szerszego punktu odniesienia.
Mysle, ze masz mocno zaburzona samoocene, tak mocno, ze nie potrafisz spojrzec obiektywnie na to co osiagnelas i osiagasz. Bo sadzac po ilosci rzeczy ktore robisz, jestes bardzo pracowita osoba, ale Twoja samoocena lezy.
I cos Ci powiem. Szczescie nie jest w posiadaniu, szczescie jest w byciu.
Ty sadzisz, ze bedziesz szczesliwa jak osiagniesz X,
Masz 27 lat, zarabiasz 7k brutto na etacie i dorabiasz 3-4k po godzinach robiąc to, co lubisz. To nie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: heracinsky
Tylko widzisz. Ja sobie dorabiam, a niektórzy (nawet nie mówię o medycynie, programistach czy o polibudzie) mają cały mój zarobek na etacie. :P
@Rudz1elec
Tylko ja robię to po etacie. Nie przeszkadza mi to, ale pewnie jakbym zarabiała wystarczająco dla siebie to bym nie pracowała po godzinach. :P te "top" ma to na rękę bez większego wysiłku.
Często łapię się na tym, że jednak mogłam spiąć tyłek