Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ciężko mi się pogodzić z faktem bycia mało ambitną osobą. Niestety, całe życie w siebie nie wierzyłam, miałam bardzo niską samoocenę i notorycznie podcinane skrzydła. 27 lvl here.

Poszłam na studia, które mnie pasjonowały na ASP i tak, pracuję w zawodzie i to wszystko miało wyglądać inaczej, bo wówczas zarobki mogły być bardzo fajne w mojej branży. Potem weszło AI i depresja, że dalsze pójście w to co lubię nie ma sensu.
Pracuję teraz w marketingu i głównie robię video z produktami, które są przeze mnie wymodelowane. Robię czasami katalogi i inne rzeczy. Praca super, bo przyjemna i zdalna, zarobki nie – 7 tys. brutto, ale mam na papierze rok doświadczenia, a to moja druga firma. Marzeniem moim była praca jako grafik 3D, który może zarobić trochę inaczej.

Żeby czuć, że odkładam kasę, to po godzinach robię zlecenia i potrafię na nich zarobić dodatkowe 3-4 tys. miesięcznie niewielkim kosztem, ale DALEJ jest to praca dodatkowa. Co prawda to lubię.

Staram się być lepsza… dużo ćwiczę, dbam o siebie, uczę się nowych języków, dużo projektuję w wolnym czasie i zaczęłam uczyć się programować, choć i tak nie będę programistą. Jestem osobą, która ma dużo zainteresowań, ale co mi z nich jak nie mogę nic spieniężyć.
Zauważyłam, że jak mój facet opowiada coś o dziewczynie jego przyjaciela, która jest nauczycielem, pracuje po 2 godziny dziennie na etacie i wyciąga z korków 3x tyle, to czuję się kijowo, że jestem aż tak przeciętna.

W moim wieku już nie chcę mi się ewentualnie poprawiać matury i potem iść na 5 lat studiów (co najmniej), żeby mieć nowy zawód, który i tak może mi się nie spodobać.

Z drugiej strony to ja tak bardzo chcę zmian… chcę mieć jakąś ścieżkę rozwoju. Wiedzieć w co warto włożyć kasę i czas. Jeszcze zostało mi tyle lat do emerytury. Jest przecież dużo ludzi, którzy się przebranżawiają i po 30 roku życia.

#zalesie #pracbaza #praca #grafika #depresja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Staram się być lepsza… dużo ćwiczę, dbam o siebie, uczę się nowych języków, dużo projektuję w wolnym czasie i zaczęłam uczyć się programować, choć i tak nie będę programistą. Jestem osobą, która ma dużo zainteresowań,

Poszłam na studia, które mnie pasjonowały na ASP i tak, pracuję w zawodzie

Żeby czuć, że odkładam kasę, to po godzinach robię zlecenia i potrafię na nich zarobić dodatkowe 3-4 tys. miesięcznie niewielkim kosztem

Ciężko mi się
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: siódemka brutto plus dodatkowe trzy-cztery to jest więcej niż zarabia większość osób pracujących w tym kraju.
Porównujesz się do czegoś, czym ktoś się chwali, zamiast do jakiegoś szerszego punktu odniesienia.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Zarabiasz chyba w top10% ludzi tego kraju, a Ty odwalasz p--------o, ze malo zarabiasz?

Mysle, ze masz mocno zaburzona samoocene, tak mocno, ze nie potrafisz spojrzec obiektywnie na to co osiagnelas i osiagasz. Bo sadzac po ilosci rzeczy ktore robisz, jestes bardzo pracowita osoba, ale Twoja samoocena lezy.
I cos Ci powiem. Szczescie nie jest w posiadaniu, szczescie jest w byciu.
Ty sadzisz, ze bedziesz szczesliwa jak osiagniesz X,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: To, że czujesz się przeciętna, to nie znaczy, że jesteś przeciętna - to znaczy, że mierzysz wysoko. Ludzie, którzy naprawdę są przeciętni, nawet się nad tym nie zastanawiają. Ty nie jesteś mało ambitna - Ty jesteś zmęczona walką, w której nikt Ci wcześniej nie pokazał, że warto się bić o swoje.

Masz 27 lat, zarabiasz 7k brutto na etacie i dorabiasz 3-4k po godzinach robiąc to, co lubisz. To nie
  • Odpowiedz
Hihi babie nie chciało się szukać mężczyzny i zgodziła się na faceta, a teraz robi wszystko, żeby zagłuszyć instynkt, jakim jest rodzina, wypełniając każdy możliwy czas pierdołami bez znaczenia w życiu.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @bukszpryt
Tylko widzisz. Ja sobie dorabiam, a niektórzy (nawet nie mówię o medycynie, programistach czy o polibudzie) mają cały mój zarobek na etacie. :P

@Rudz1elec
Tylko ja robię to po etacie. Nie przeszkadza mi to, ale pewnie jakbym zarabiała wystarczająco dla siebie to bym nie pracowała po godzinach. :P te "top" ma to na rękę bez większego wysiłku.
Często łapię się na tym, że jednak mogłam spiąć tyłek
  • Odpowiedz