Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć wszystkim, 5 rok studiów dających zwolnienie z egzaminów na biegłego rewidenta i zastanawiam się czy warto w to iść.

Na razie z doświadczenie to mam praktyki, więc wiem jak to wygląda na tym najniższym poziomie. Czy waszym zdaniem jest sens obecnie robić karierę w audycie? Mam tutaj na myśli związanie się na stałe z branżą. Bez żadnych exitów po paru latach, tylko droga do stanowiska przynajmniej tego menagera/senior mengaera. Na takim poziomie stawki 20-30k są normą na fakturze. Zachęca mnie do tego względnia stabilna branża i część drogi za sobą (zwolnienie z egzaminów). Jeżeli chodzi o miasto to Warszawa. Jak w waszej opinie będzie w przyszłości wyglądała ta branża?

#korposwiat #big4 #finanse #audyt

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy waszym zdaniem jest sens obecnie robić karierę w audycie? Mam tutaj na myśli związanie się na stałe z branżą. Bez żadnych exitów po paru latach, tylko droga do stanowiska przynajmniej tego menagera/senior mengaera.

@mirko_anonim: xD

Do audytu się idzie właśnie po to, żeby w krótkim czasie zarobić dużo pieniędzy i z kapitałem odejść na swoje lub coś spokojnego.
To jest praca w której zarabiasz tyle samo lub trochę lepiej niż na
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
skrupulatny-znawca-94: I co ci da ten biegły rewident? XD jak nie postawisz karty na audyt lub rachunkowość to w sumie bezużyteczne xD a w finansach te działy najszybciej się automatyzują

Audyt to nie lata 00', to jest zmarnowanie czasu xDDDD

Już ACCA, bardziej CIMA są przydatne w biznesie. Może ten kierunek?
  • Odpowiedz