Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Serio te x gram białka na kilogram masy ciala oznacza na kilogram BEZTŁUSZCZOWEJ masy ciala (czyli lbm)? Ja całe życie myślałem że na kilogram całej masy ciała. Jak się wpisze w internet to też prawie wszędzie jest napisane że na kilogram masy ciała (bez slowa "beztłuszczowej").

#silownia #dieta #redukcja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: teoretycznie to powinno być na kilogram beztłuszczowej masy mięśni

ale że nie da się w żaden sposób określić rzetelnie ile masz mięsa a ile tłuszczu to dla uproszczenia bierze się po prostu masę całkowitą

tylko, że pamiętając, że to technicznie chodzi o masę mięśni to zalecane gramy białka/kg to są widełki od 1.5g do 2.2g (czy ciut inaczej według
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Yeahido @In_thrust_we_trust Chat GPT wyliczając mi makro na redukcję wyliczył białko dla beztluszczowej masy ciała. Gdy go zapytałem dlaczego to odpowiedział, że tłuszcz nie potrzebuje białka do "utrzymania", a białko jest potrzebne tylko mięśniom i innym beztłuszczowym tkankom.

Dodatkowo znalazłem też takie coś:
https://gymbeam.pl/blog/kiedy-i-ile-bialka-spozywac-dla-osiagniecia-maksymalnych-rezultatow/

@Catmmando
  • Odpowiedz