Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
hej człowieki :D znalazłem sklep online z mięsem które oni wysyłają kurierem dhl w aucie typu lodówka - jakos tak to sie nazywa. niby jest w niej do 4 stopni temperatura, więc mieso powinno byc okej, ale zastanwiam czy się na pewno? moze kurier odbiera od nich w aucie lodówce, potem trafia paczka na magazyn, tam poleży w temp powiedzmy +10 stopni :D ma ktos jakieś doświadczenia z tym?

#kurier
#kiciochpyta
#gotujzwykopem

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim hej, prowadziłem parę lat catering dietetyczny więc mogę ci powiedzieć że jak najbardziej można. Tego typu projekty mają takie obwarowanie przepisami od weterynarii, że nie uwierzę jak wielkim trzeba by było być kretynem by wozić to w jakimś gunwie. Poza tym często te mięsa są pakowane z użyciem specjalnej mieszanki gazu i folii barterowej, która skutecznie chroni przed psuciem się (no chyba że wrzucisz takie mięso luzem na pakę blaszaka,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to zależy jakie ilości.
W większej skali albo na krótszych odcinkach w dużych miastach rzeczywiście dostawa będzie realizowana przy użyciu samochodu chłodni.
Małe paczki na duże odległości wysyła się wsadzając do środka kilka zamrożonych butelek wody. Działa bez problemu. Zamawiałem w środku lata z super steka paczkę z podrobami, które są szczególnie narażone na wzrost temperatury i nie było najmniejszego problemu.

Zamawiaj śmiało. To są ludzie, których biznes polega
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: firmy kurierskie mają środki do przewożenia produktów chłodzonych, to są charakterystyczne furgonetki z taką nadbudówką, która jest klimatyzatorem na całą pakę

czasem są mniejsze, wielkości vana
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim
DHL nie ma w ofercie usługi przewozu w kontrolowanej temperaturze, oni w ogóle nie świadczą usług. Być może, któraś z pozostałych firm z grupy DHL, coś takiego oferuje.

DHL eCommerce (tą firmę w skrócie nazwa się DHL, choć tak naprawdę jest to osobna spółka, choć jest w tej samej grupie kapitałowej), także nie ma opcji kontroli temperatury. Wyć może DHL Supply Chain lub DHL Freight coś takiego oferują (to kolejne
  • Odpowiedz
@Przypadkowy problemy zdrowotne najbliższych członków rodziny mnie odciągnęły od tej pracy. Na tamte lata to był bardzo dochodowy biznes. Dzisiaj wiem że nie jest już takie eldorado jak kiedyś. Poza tym naoglądałem się tej ściemy jaką się dzieje w tych pudełkach, bycie fair się nie opłaca. Mógłbym o tym książkę napisać serio
  • Odpowiedz