Rundka testowa na nowym nabytku - dużo pierwszych razów: pierwsze km na full carbonie, pierwsze z elektrycznymi przerzutkami, pierwsze w SPD-SL (wcześniej ino bez SL, więc przynajmniej nawyki są). Wrażenia z jady oczywiście pozytywne, bo jakie mogły by? Tylko jeszcze pomiar mocy czeka na montaż i parę rzeczy wymaga regulacji (siodełko, blok w lewym bucie chyba krzywo nakręcony, garminowe pola danych).
@G06DbT: no już kupiłem, w przyszłym tygodniu zamontuję, bo w weekend i tak nie mogę jeździć :(
Co do bidonu - kupiłem kolejne takie same, bo mi się wieczko u-----o na tym plastiku w którymś i już się przyzwyczaiłem że porysowane jak nie wiem co, ale nie wrócę już nigdy do "wyciskanych" bidonów. To że jest sztywny i ma wężyk tak bardzo poprawia komfort picia że mogę pić nawet z
@cult_of_luna: nie no, bidonki to fajne są, jednak co nierdzewka to nierdzewka. A widziałem że ktoś gdzieś sprzedawał same wieczka, ale to chyba od Hansa trzeba było zamawiać.
@G06DbT: no ja już mam 4 te bidony i 3 wieczka, bo i tak używam 2 wieczka na raz :D coś mi się gdzieś kiedyś obiło (nie wiem czy to prawda), że do nich są specjalne koszyki
@ujdzie: nie potrzebuję upgrejdów, torba pod siodło zamówiona, inpeak leży niezamontowany, lampki będę zamieniał z Tribanem który będzie teraz na 1/4 etatu jeździł, pedały i buty zupgrejdowane:)
@cult_of_luna: w cube jest podobna geometria, co w tribanie, czy to praktycznie dwa różne rowery pod kątem pozycji kolarza? Pytanie jeszcze, czy zostajesz na dętkach, czy tu jest fabrycznie tubeless?
w cube jest podobna geometria, co w tribanie, czy to praktycznie dwa różne rowery pod kątem pozycji kolarza?
@grap32: na pewno nie 2 różne - bardziej takie same niż zupełnie różne. Zrobiłem co prawda dopiero 37km, ale wydaje mi się że jest komfortowo i mało sportowo. Przy czym Cube jest ~1,5cm mniejszy mimo że w tym samym rozmiarze 58, ale że Triban był dla mnie ciut za duży, to jest teraz
Rundka testowa na nowym nabytku - dużo pierwszych razów: pierwsze km na full carbonie, pierwsze z elektrycznymi przerzutkami, pierwsze w SPD-SL (wcześniej ino bez SL, więc przynajmniej nawyki są).
Wrażenia z jady oczywiście pozytywne, bo jakie mogły by? Tylko jeszcze pomiar mocy czeka na montaż i parę rzeczy wymaga regulacji (siodełko, blok w lewym bucie chyba krzywo nakręcony, garminowe pola danych).
#rowerowyrownik #rower
Skrypt | Statystyki
źródło: BJhFAW8QXpkOikt3T8GnUy_U_9uwpVYw-OpDFNkLU3M-2048x1313
Pobierz@cult_of_luna: mam korbę ze 105 z pomiarem na sprzedaż, ale to 11s
Co do bidonu - kupiłem kolejne takie same, bo mi się wieczko u-----o na tym plastiku w którymś i już się przyzwyczaiłem że porysowane jak nie wiem co, ale nie wrócę już nigdy do "wyciskanych" bidonów. To że jest sztywny i ma wężyk tak bardzo poprawia komfort picia że mogę pić nawet z
@cult_of_luna: a tego to nie wiem, na kolarce mam aluminiowe z supacaza bo musiały mi kolorystycznie pasować ;D
Pytanie jeszcze, czy zostajesz na dętkach, czy tu jest fabrycznie tubeless?
Oczywiście gratki, ładny połykacz kilometrów :)
@grap32: na pewno nie 2 różne - bardziej takie same niż zupełnie różne. Zrobiłem co prawda dopiero 37km, ale wydaje mi się że jest komfortowo i mało sportowo. Przy czym Cube jest ~1,5cm mniejszy mimo że w tym samym rozmiarze 58, ale że Triban był dla mnie ciut za duży, to jest teraz