Wpis z mikrobloga

✨️ Jak osiągnąć wymarzone mięśnie brzucha?
Ile czasu potrzeba, żeby od zera zrobić taki brzuch? W jakim czasie da się dojść do takiego efektu?

Mam też dodatkowe pytanie, które często chodzi mi po głowie, gdy widzę czyjeś mięśnie brzucha. Czy żeby mieć sześciopak wystarczy mieć tylko niski poziom tkanki tłuszczowej, czy też trzeba sporo ćwiczyć?

Chodzi mi konkretnie o sytuację, w której ktoś trenuje całe ciało, ale pomija brzuch. Czy jeśli potem przejdzie na redukcję, to będzie miał wyraźne mięśnie brzucha – czy raczej ich nie będzie prawie widać?

Dużo czytałem komentarzy, że widoczność brzucha zależy od diety. No, ale jeśli ktoś ją trzyma, ale nie ćwiczy zbytnio tego brzucha to nadal będzie on ładny?

[zrodlo zdjęcia yt, Daniel Czajewski]

#silownia #mirkokoksy #mikrokoksy

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Jak osiągnąć wymarzone mięśnie brzucha? Ⓘ
Ile czasu potrzeba, żeby ...

źródło: 92e3ebc8a4fbc

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim to zależy, można mieć niski bf i ledwo widoczne mięśnie brzucha, zależy też czy uprawiałeś/uprawiasz jakiś sport - jak leżysz od 10 lat na kanapie to ciężko będzie żeby było coś widoczne. Najlepiej ćwiczyć wielostawy plus jakieś akcesoria na brzuch - na przykład kółko
  • Odpowiedz
Chodzi mi konkretnie o sytuację, w której ktoś trenuje całe ciało, ale pomija brzuch.

@mirko_anonim: jak ktoś robi ćwiczenia wielostawowe tj. podciągania, przysiady, martwe ciągi, żołnierskie etc. to brzuch też jest angażowany.
Generalnie trzeba mieć nisko poziom tkanki tłuszczowej, druga sprawa to genetyka, jedni będą mieli lepiej widoczne mięśnie, inni mniej.
Jest dużo zmiennych.
Pamiętaj, że brzuchem nikomu nie zajebiesz, więc rób łapy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

Chodzi mi konkretnie o sytuację, w której ktoś trenuje całe ciało, ale pomija brzuch. Czy jeśli potem przejdzie na redukcję, to będzie miał wyraźne mięśnie brzucha – czy raczej ich nie będzie prawie widać?

i tak i nie, generalnie wchodzi tu trochę genetyka i budowa ciała (proporcja) - jeśli ktoś ma ładnie rozłożone mięśnie brzucha to będzie efekt po samym zjechaniu z BF% - tylko, że jeśli jesteś skinny-boy
DoktorProton - @mirkoanonim: 
Chodzi mi konkretnie o sytuację, w której ktoś trenuje ...

źródło: body-fat-percentage-men

Pobierz
  • Odpowiedz