Aktywne Wpisy

skrytek +476
Będzie #zalesie bo muszę to z siebie wyrzucić. Na początku marca potrącił mnie samochód na przejściu. Sprawca uciekł z miejsca zdarzenia.
Chłop przeleciał przez rondo jak dzik i uderzył mnie, jak zjeżdżał z ronda, a ja byłem w połowie zebry. Zdążyłem tylko zrobić krok w tył, i chyba to mnie uratowało. I jeszcze to, że była to Corsa, a nie X6.
Facet uderzył mnie w prawe kolano, w lewą łydkę, a prawym
Chłop przeleciał przez rondo jak dzik i uderzył mnie, jak zjeżdżał z ronda, a ja byłem w połowie zebry. Zdążyłem tylko zrobić krok w tył, i chyba to mnie uratowało. I jeszcze to, że była to Corsa, a nie X6.
Facet uderzył mnie w prawe kolano, w lewą łydkę, a prawym
źródło: 1000046959
Pobierz
wezsepigulke +474
Edyta Pazura jeździ samochodem typu "wypas", a takim nie tylko można legalnie jeździć gdzie się chce, w tym po chodnikach i trawnikach, ale nawet zabijać ludzi w trumnach na kółkach. Ryzykuje się co najwyżej dozorem elektronicznym. No czego nie rozumiecie?
#konfitura #samochodoza #prawojazdy #prawo
#konfitura #samochodoza #prawojazdy #prawo
źródło: 69341623d0e46-b3cbecb44c37
Pobierz

Dużo się mówi ostatnio o rozdzielnościach majątkowych, jakiś intercyzach itp. Musze się tym zainteresować bo planuje ślub. Ale we wszystkich tych historiach aby to brać zawsze jest jeden motyw - aby to facet nie dał się oskubać. Ale u mnie sytuacje jest zupełnie odwrotna. To ja jestem gołudupcem z najniższą krajową i brakiem wykształcenia i perspektyw. Za to przyszła żona ma swoje mieszkanie, wykształcenie, zarabia pewnie kilka razy tego co ja.
Co zrobić w takim przypadku. Bo niby jak weźmiemy rozdzielność i będzie chciała się rozstać to zostanę z niczym, a tak to może by dało się tylko coś ugrać, oczywiście mówię to o sytuacji mocno hipotetycznej, ale skoro jest nacisk aby faceci się zabezpieczali tymi rozdzielnościami i intercyzami to chyba i ja mogę po prostu unikając tego.
Oczywiście nie wiem jaki pogląd na to ma przyszła żona, nigdy o tym nie gadała ale pewnie by było jej to na rękę.
Także co radzicie?
#slub #finanse #prawo
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: Majątek nabyty przed ślubem nie wchodzi w skład majątku wspólnego.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje:
Po10 czy 20 latach to już ładna sumka. A bez rodzielnosci....
Czyli w praktyce mam rozumieć, że wygląda to tak: oboje zarabiamy i po 10-20 latach mamy jakieś oszczędności. Tylko, ze każdy z nas na swoim koncie. I w razie rozwodu to ja miałbym dostać powiedzmy 50% z tego? Bo nie ukrywam, ona na pewno coś odłoży, a ja raczej niewiele albo nic.
Czy
Aż tak mi nie zależy aby szukać pomocy u radcy xD nie kombinuje niczego, po prostu ciekawość taka. A tag dałem specjalnie #prawo xd
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Nighthuntero