Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie po związku z osobą z borderline?
Potrzebuje porady/pomocy co zrobić po związku z dziewczyną z borderline. Kilka zerwań, wieczne kłótnie, manipulacje, zero umiejętności komunikacji z jej strony i mógłbym wymieniać w nieskończoność. Nie obserwuje już jej social mediów, od ponad miesiąca mamy no-contact. Ale siedzi i wierci mi w głowie codziennie ta sprawa - tzn. myśle o niej dzień w dzień. Zauważyłem że myślenie o naszym związku i jej zaburzeniu przynosi mi ulgę, bo łatwiej zrozumieć mi przyczyny rozstania i tego czemu byłem tak traktowany. Ale z drugiej myślenie o niej nie pozwala mi zapominać. Jak pogodzić jedno z drugim? #borderline #zwiazki #psychologia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim najlepiej się zająć czymś by nie myśleć za dużo: jakieś hobby, spotkania ze znajomymi i rodziną, sport. Ogólnie dobrze zająć sobie grafik dnia tak by raczej działać a nie siedzieć i myśleć. Można też iść do psychoterapeuty by sobie przegadać wszystko ze specjalistą bo może doda do tego co już napisałam jakieś ćwiczenia czy sposoby na to co robić jak już zaczniesz o byłej znów myśleć. Poza tym czasem wygadanie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: wielokrotnie tu pisałem w podobnych przypadkach, że musisz uzmysłowić sobie, że myśląco niej ona dalej ma cię w garść i rządzi twoim życiem. Wygrywa z tobą mimo ze jej obok nie ma. Ustal sobie konkretną datę żałoby po byłej - np miesiąc - do tego czasu rycz, rozmyślaj - ale po tym terminie absolutnie masz już zakaz.

Już jesteś na dobrej drodze, bo usunąłeś kontakt z psycholką. (mój kontrowersyjny
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
wyważony-marszand-50:

Jak pogodzić jedno z drugim?

Nie da się, chyba że na psychoterapii. A dlaczego tam? No bo w dzieciństwie miałeś podobne relacje z matką i one cię ukształtowały, że ciągnie cię teraz do wariatek. Poczytaj o teorii relacji z obiektem Ronalda Fairbairnea.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
zrównoważony-sprzymierzeniec-75: Idź teraz na kolanach do Częstochowy i podziękuj, że borderkicia się odczepiła.
Zablokuj ją wszędzie, gdzie się da.
Aby zapomnieć to siłka, lub jakieś sporty walki, by zająć czymś głowę i ciało.
I poszukaj sobie jakąś normalną (będzie bardzo trudno, bo większość bab ma ostre zaburzenia), ale co poruchasz po drodze to twoje.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
czujny-człowiek-0: mi taka jedna dała kosza i mi nie przeszło

jak to skomentujesz?? ciągle o niej mysle i w ogole ją lubie, tylko ona mnie nie
@
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
fachowy-obserwator-70: Chciałem ci juz przyznać rację i że sie myliłem - odnośnie tego twojego koma o tej s.. lalce.

No ale zaraz dodałaś, że to pasta, więc to nie bylo na poważnie xD a juz myślałem, że chociaż raz w życiu napisalas cos dobrego w imieniu mężczyzn. Chociaż ten 1 raz xd @choochoomotherfucker

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
  • Odpowiedz