Wpis z mikrobloga

✨️ Czy warto aplikować na wyższe stanowisko?
Hej Mirki i Mirabelki,
potrzebuję trochę Waszej opinii i doświadczenia.

Obecnie pracuję jako ekspert techniczny oraz koordynuję działania zespołu deweloperów oraz analityków biznesowych/funkcjonalnych. W firmie pojawiła się oferta na wyższe, managerskie stanowisko (Delivery Manager), w którym oprócz koordynacji dochodziłoby też zarządzanie budżetem i pełna odpowiedzialność za delivery projektu od strony IT.

Czuję, że spełniam wymagania, mam też spore doświadczenie w obecnej roli, ale to byłby dla mnie zupełnie nowy poziom odpowiedzialności. Nie ukrywam – trochę się boję, że sobie nie poradzę. Z drugiej strony, taka okazja nie trafia się codziennie.

Pytanie do Was:
Czy ktoś z Was aplikował kiedyś na wyższe stanowisko z większym zakresem obowiązków?
Żałujecie decyzji czy wręcz przeciwnie – była to najlepsza rzecz, jaka mogła się wydarzyć w karierze?

Planuję zaaplikować w przyszłym tygodniu, ale jeszcze się waham.
Jakie były Wasze doświadczenia przy takim przeskoku?

#pracbaza #kariera #it #programowanie #korposwiat #praca #zarobki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: musisz wybadać gościa do kogo byś raportował wyżej i czy to będzie „managerskie samodzielne” czyli ekspert ale z grade managerskim bo stawki nie nadążają w korpo za rynkiem czy jednak musisz też się bawić w ogarnianie ludzi, ocenianie ich, zatwierdzanie urlopów. Myślę że jak jesteś dobrym specjalistą to zawsze warto bo możesz wrócić na eksperta gdy coś nie wyjdzie, ale uważaj sporo ludzi na grade managerskich trzyma się tylko
  • Odpowiedz