Aktywne Wpisy

bar125 +31
Już nie będzie Tomka na następnej pompie na indeksach. Pożegnanie Tomka z tagiem #gielda … Sześćdziesiąt wpisów: 30 wieszczących besse, 29 krach, 1 odbicie, tu też nie trafił, bo przyszły spadki. Kilkanaście lat przepowiadania krachu. Zwolennik 100-letniego długu austriackiego. Powtarzalność omijania hossy przez lata, przez dekadę. Coś niewiarygodnego! Co tydzień siadaliśmy, jak do telenoweli, żeby oglądać jego kreski na wykresach, których nie potrafiliśmy zrozumieć. Fenomen socjologiczny! Ileż rzeczy można było
źródło: 1000024045
Pobierz
annlupin +16
siedze se jusz a co uwas
źródło: annlupin4568795847
Pobierz

Z 15 lat temu kończąc szkołę średnią nie wiedziałem jakie studia wybrać. Byłem na profilu biol-chem bo trochę to mnie interesowało. Myślę, że głównie przez to, że zająłem się siłownią i dopięciem michy. Jeden z rodziców lekarz. Plan był abym też poszedł na lekarski ale tak dobrze się niestety nie uczyłem. I wahałem się między kierunkami pokrewnymi jak fizjo, dietetyka, pielęgniarstwo, farmacja, biotechnologia. Ze swoimi wątpliwościami podopytywałem w sieci i dostałem odpowiedź, że studia nie są dla mnie, nie mam wyników na lekarski to się do niczego nie nadaję, że zmarnuje czas i pieniądze podatników jeśli wgl pójdę studiować, i że lepiej od razu iść do pracy i zarabiać, a nie marnować czas dla papierka. Uwierzyłem w to i olałem studia, poszedłem do pracy. Przez te 15 lat osiągnąłem jakiegoś brygadzistę w kochłozie z dodatkiem do pensji na poziomie jakiś 200zł. Oczywiście do najniższej. Były też inne prace jak gastro, kurier, sprzątacz, kasjer w kinie czy markecie. Byłem też w Niemczech na robocie. Oczywiście zderzyłem się też z pracą na czarno, bo albo się godzisz albo jesteś bezrobotny. Do tego kompletne rozczarowanie rodziców...
I teraz po prawie 15 latach, w wieku 33 lat idę na pielęgniarstwo. Tak się chciałem tylko pochwalić.
#chwalesie #oswiadczenie #studia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: ciężko w to uwieżyć jeżeli miałeś rodziców wykształconych, a tym bardziej ze rodzic lekarz. Albo w domu mało rozmawialiscie i przesiąknąłeś biedackim mindsetem, albo bajt :D
@mirko_anonim: no spoko spoko, po prostu to aż dziwne że z rodziny wykształconej, tym bardziej z rodziny lekarza gdzie 'status' jest widoczny bardziej niż inżyniera czy menagera uznałeś że studia nie są ci potrzebne. Sam chyba nie znam przypadku rodziny wykształconej gdzie dziecko samo uznałoby że woli nie mieć studiów i pracować w jakimś ala kołchozie.
Ale nie neguje że u ciebie tak
@mirko_anonim: no
@mirko_anonim: asertywny-człowiek-86:
Przez ten czas