Wpis z mikrobloga

✨️ Jak pomóc tacie w przezwyciężeniu strachu przed lataniem?
Hej, lecę z moimi rodzicami pierwszy raz za granicę za 3 tygodnie. Z racji, że jest to ich pierwszy lot to mój tata to bardzo przeżywa i im bliżej do wyjazdu tym jest gorzej, nie może się skupić na pracy ani na żadnych codziennych czynnościach i myśli tylko o tym. Leczy się również na nerwicę lękową (kiedyś było gorzej, teraz bierze tabletki i jest wszystko git, ale mówi, że myśl o tym samolocie to powrót właśnie do uczucia tej nerwicy). Z tego co rozumiem to nie boi się niczego konkretnego, czy to potencjalnej katastrofy, czy cokolwiek innego, a po prostu samego lotu. Zastanawiam się jak mogę mu pomóc? Czy ktoś mierzył się z podobnym problemem? Tata znalazł takie coś:

https://simair.pl/szkolenia/strach-przed-lataniem/

Kojarzy to ktoś? Pomaga to? Mam wrażenie, że to aż tak nie pomoże i trochę kasa w błoto i lepszym wyjściem byłby jakiś lot awionetką?

Będę wdzięczny za wszelką pomoc i wskazówki!

#lotnictwo #samoloty #strach #turystyka #wakacje #podrozujzwykopem #psychologia #nerwica #nerwicalekowa

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim Pojedź z nim na lotnisko i niech poobserwowuje jak wygląda to wszystko. Niech popatrzy jak często i dużo samolotów lata, jak wygląda ich obsługa jak kontrola bezpieczeństwa.

Odpal mu Microsoft Flight Simulator i pokaż jakie latanie jest proste w sumie
  • Odpowiedz