Wpis z mikrobloga

✨️ Refleksje na temat przeszłości i TikToka
Z ciekawości włączyłem TikToka, żeby zobaczyć, o co w nim chodzi, i od razu wyświetlił mi się filmik ze szkoły. Jakaś dziewczyna rozdawała nagrody w stylu „najpiękniejszy uśmiech w szkole” itp.

I zrobiło mi się naprawdę przykro. Przypomniały mi się wszystkie lata zaniedbań. Patrzę na tych chłopaków, którzy są ode mnie o pięć lat młodsi: każdy z nich wygląda, jakby wyszedł z katalogu. Przystojni, zadbani, w drogich butach typu Nike Jordans, ubrania Palm Angels, Off-White, z iPhone’ami i całą masą markowych rzeczy. Włosy idealnie wystylizowane, linia włosów perfekcyjna, fryzjer co dwa tygodnie.

A ja? Ubrania najtańsze z bazaru, brak telefonu w liceum, te same buty z gimnazjum noszone przez całą szkołę średnią itp. Zero znajomych, jedynie gadali do mnie, aby się pośmiać.

#zalesie #depresja #szkola #tiktok

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Refleksje na temat przeszłości i TikToka Ⓘ
Z ciekawości włączyłem T...

źródło: 83fbc64de90390e0489e5492a03a69f0

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

od dłuższego czasu mamy zmożoną selekcję genetyczną

@Rustyyyy: bzdura totalna xd brzydkie baby nadal nie mają najmniejszych problemów żeby się rozmnożyć. Zresztą normiki i low tier normiki tak samo. Zwykle poczekają sobie trochę dłużej, przytrajhardują mocniej ale koniec końców znajdą jakąś Żanetkę i zrobią gówniaka.
  • Odpowiedz
@De_Fault: Tak? To przejdź się obok liceum czy nawet akademika.
Naprawdę trzeba sie postarać by zobaczyć odpad genetyczny.
A znalezienie odpadu genetycznego, który na dodatek źle się ubiera, to już naprawdę rzadkie zjawisko.
To już koniec ery przegrywów z poprzednich pokoleń, ludzi którzy kompletnie nic nie ogarniają.
Obecnie 11 latkowie zaczynają zabawę z modą, gdzie wcześniej ten etap był na przełomie gimnazjum i liceum.
  • Odpowiedz
@Rustyyyy: ale to nie ma nic wspólnego z selekcją genetyczną. Nadal jest dużo niskich kolesi ze słabym frame. Tylko że są doinwestowani. Jest hajs na lepsze ciuchy, fryzjera, kosmetyki do włosów i twarzy, gadżety. Jest większa świadomość odnośnie poprawy wyglądu. Dawniej obcinało się na jeżyka bo tak było tanio i wygodnie i w sumie osiedlowa grażynka tylko tak umiała. Ciuchy sprane, niedopasowane po starszym bracie. Mycie co drugi dzień bo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: To ty zrobiłeś ten wpis, jeszcze jako anonimowy. Jeśli włączenie popularnej aplikacji tak na ciebie działa, to też nie mam dobrych wieści ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@De_Fault Otóż to, większa świadomość i to od wcześniejszego wieku. Zabawa w siłownie również obecnie jest brana przez młodych bardziej na serio niż kiedyś.
Średni wzrost w polsce rośnie.
  • Odpowiedz
@Rustyyyy: ostatnio przeglądałem stare zdjęcia z archiwum szkolnego to doszedłem do wniosku że niewiele potrzeba było żeby się wyróżniać w tamtych czasach.. ale kto to wiedział wtedy. Starzy też nie mieli pojęcia o tych sprawach bo dawniej to wiadomo jak było za ich czasów, nie pił, nie bił, miał chociaż z połowę zębów i nie śmierdziały mu ciuchy gównem to był przystojny kawaler.

Tak sobie nawet myślę że jakbym teraz
  • Odpowiedz
@De_Fault: u mnie problem polegał na tym, że chęć zmiany była w jakiś sposób podcinana przez rodziców.
W zasadzie wyglądać jak człowiek zacząłem po wyprowadzeniu się.
Koper zostawić bo im później zaczniesz się golić tym lepiej hehe hehe
Kurtka może jest dwa rozmiary za duża ale patrz jaka dobra…

Nawet nie trzeba patrzeć na ubrania, bo nawet rowery uczniów są zupełnie inne
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
pomysłowy-sojusznik-67: @Rustyyyy: przecież autor wpisu jest oznaczony jako OP, wystarczy czytać czasem.
Generalnie brzmisz trochę jak stary frustrat który nie może sie pogodzić z tym że nie nadąża za coraz to głupszymi trendami dla młodych ludzi co mają za dużo wolnego czasu i chcą być koniecznie cool

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
  • Odpowiedz