Aktywne Wpisy
nowszyja +143
Czaicie, że część społeczeństwa tak bardzo nie ma co ze sobą zrobić po pracy, że wolny czas spędza na łażeniu za psem i czekaniu aż się zesra? xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
#psiarze #psy #patologiazmiasta #polska #patologiazewsi
#psiarze #psy #patologiazmiasta #polska #patologiazewsi
mati1990 +14
a polacy chcą dostęp do broni xD
to jest tak nienawistny naród że w pale się nie mieści...
jesteś z mniejszej inności? najlepiej zabić xD
gość dzisiaj do mnie strzelał z gazówki/hukowego...
#polskiedrogi #samochody #rower
to jest tak nienawistny naród że w pale się nie mieści...
jesteś z mniejszej inności? najlepiej zabić xD
gość dzisiaj do mnie strzelał z gazówki/hukowego...
#polskiedrogi #samochody #rower

To co się dzieje w moim mieście z rynkiem pracy to coś niesamowitego, u Was też tak jest?
Ogólnie pracowałem w różnych branżach od rozwożenia żarcia fiatem uno (na fryturze zamiast oleju, bo potężny byznesmen uważał że koszty takie jak olej, myjnia, sprzątnie to koszt dzielony na 50% z kierowcą - chociaż za paliwo płacił) po stanowiska kierownicze w różnych branżach. Staż na rynku pracy: ok. 11 lat
Szukałem w marcu jakiejś prostej przejściowej roboty żeby była od 8 do 16, stała pensja, a resztę czasu ładowałem w rozwój własnego projektu żeby wystartować w 2026r.
W kwietniu znalazłem ogłoszenie, w sumie spoko.
Specjalista ds. pozyskiwania klientów. - 8-16, szukasz firm/ludzi z danej branży, dzwonisz i proponujesz szkolenia z nowej usługi.
"Jaka umowa?"
-Umowa na pół etatu (ale cały) i premia lub zlecenie według godzin, do wyboru.
-No mówię że ja to chce zlecenie (nie chciałem się wiązać poważniej z tą firmą)
Pierwsze kilka dni (zacząłem pod koniec miesiąca):
Klikam w konkuter, szukam firm, poszczęściło się i pozyskałem z 3 klientów
Opinia: No super idzie jak na początku
Wypłata: ok. 300zł na rachunku, ale całość w kopercie
Okej, firma się nie pieprzy w informowanie nawet pracownika że będą w TAKI sposób rozliczać. No trudno, mi to lotto na aktualny moment, ważne że zapłacili.
1 oficjalny miesiąc:
Klikam w konkuter, szukam firm, obdzwoniłem ok. 1000 firm , 4 pozyskań na szkolenia
Opinia: Super, widać że do przodu
Wypłata: 3800 zł (tak jak ustalone) w kopercie i na rachunku 300zł
2 oficjalny miesiąc:
Klikam w konkuter, szukam firm, obdzwoniłem ok. 700 firm , 2 pozyskania na szkolenia
Opinia: No trzeba poprawić wynik, bo wiesz, to mało
Wypłata: 3800zł (tak jak ustalone) w kopercie i na rachunku 300zł
3 oficjalny miesiąc:
Klikam w konkuter, szukam firm, obdzwoniłem ok. 500 firm , 1 pozyskanie na szkolenia (już czuje że mi się nie chce, ale chociaż będę udawał)
Opinia: Musisz poprawić, ale no generalnie słabo to wygląda, zarząd mówi że będzie trzeba zmienić system "motywacyjny", bo mu się nie opłaca i wrócimy od połowy miesiąca do starego systemu który działał lepiej xD
Jaki to system i o co chodzi? - zapytałem
Zleceń nie będzie i otrzymacie umowy na pół etatu na 1600zł, a reszta będzie wypłacana w formie premii.
Czyli:
1600 zł, przychodzisz codziennie na 8h
a za pozyskanie klienta 150zł - 250zł (rosło jak było więcej klientów)
Czyli żeby uzyskać chociaż minimalną trzeba było codziennie przychodzić na 8h + pozyskać w ciągu miesiąca min. 9 klientów.
Jak nie pozyskałeś żadnego to zostawało 1600 zł xD
Gdzie rekordowy miesiąc był że ktoś miał potwierdzonych 15 klientów, a średnio to 7-8 gdzieś załoga zdobywała.
Z różnymi systemami miałem do czynienia, ale zawsze ta minimalna była tak czy siak np. 2000zł na konto + reszta do minimalnej pod stołem.
Tak się chciałem podzielić historią
#pracbaza #kolchoz #januszex #praca
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt