Aktywne Wpisy
Anal_Vibes +5
Rynek ciągle uparcie nie zauważa, że BYD w samym tylko maju sprzedało więcej samochodów, niż Tesla w całym Q1 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#byd #tesla #inwestycje #gielda #samochodyelektryczne #motoryzacja
#byd #tesla #inwestycje #gielda #samochodyelektryczne #motoryzacja
źródło: image
Pobierz
pizzanawynos +76
źródło: staroniwska-lan-party-III-40
Pobierz

Stomatologia to największy scam jaki istnieje.
Uczelnie finansowane z podatków, a leczenie tylko i wyłącznie prywatnie (nie ośmieszajmy się z tym na NFZ).
Ceny praktycznie nieosiągalne dla przeciętnego Polaka. Idź i wydaj przy rosnących kosztach życia, żywności, energii, ratach za mieszkanie i wydaj z wolnej ręki 1-1,5 tys.
Jeden ząb to około 1000 zł, ponowne kanałowe to 2000 zł, co stanowi 1/3 przeciętnego wynagrodzenia.
Doszło do sytuacji, że dentysta to dobro luksusowe - a chciałbym zaznaczyć, że jest to wyhodowany byt z obszaru ochrony zdrowia, za nasze pieniądze, który powinna być powszechnie dostępny i nie stawiać barier cenami usług.
To nie jest medycyna estetyczna, a wybór to albo cierp niebotycznie w katuszach albo wydaj 7 tysiaków za rekonstrukcję zęba, albo wyrwij za 1000 zł - super dylemat.
Zęby są niezbędne do funkcjonowania, infekcje bakteryjne mogą doprowadzić do poważnych powikłań zdrowotnych.
#medycyna #stomatologia #zycienakredycie #zdrowie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Twój plan jest bardzo teoretyczny, ale też chyba najelpszy.
Mentalność Januszexa.
Nigdy nie będzie dobrze w tym kraju.
@dr_Batman wiesz płacę bardzo dużo na NFZ ze swojej działaności jak i etatu, obratwaiam że jakoś 4000 misiesiecnie tej składki zdrowotnej, i jakoś nie widzę tej poprawy w usłucgach, jestem pewnie jedynym zwolennikiem w przedsiębiorcach którzy uważają ze trzeb było podnieść składkę zdrowotną, ale jakby nie widzę rezultatów a płacę już chyba dwa lata. Nie wyzywaj od januszeksów, bo łatwo
Miałem mieć usunięcie zespolenie srodszpikowe z kości promieniowej na koniec października 2013 to zadzwonili i powiedzieli że przekładają na początek lutego bo NFZ nie zapłaci i tyle papa
Nie chce dyskusji, ale mam dość tego p---------a jak fakty są inne ( ͡° ʖ̯ ͡°) a fakty są takie że NFZ nie płaci za świadczenia to nie ma świadczeń. A tobie się wydaje że jak na produkuje się kiepskich
Prawie każdy mój znajomy regularnie chodzi a jeszcze mieli robione zęby na licówki i nikt nie narzeka na koszty.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Można wydawać równe zero na dentystę ale trzeba szczotkować zęby regularnie, nitkować i chodzić regularnie na kontrole/higienizacje, a nie wtedy jak zacznie boleć.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@mirko_anonim: Czy największy to nie wiem ale na pewno jeden z większych.