Wpis z mikrobloga

✨️ Prywatna opieka medyczna - czy naprawdę jest lepsza?
Sporo narzekania na lekarzy ostatnio ale generalnie prywatna opieka medyczna się mocno popsuła ostatnimi laty. Przez to że pracodawcy oferują teraz te sieciówki to dawno nie korzystałem z publicznej ale te prywatne to stały się dziadostwem. Korzystałem z wielu różnych usług i zauważyłem że zawsze wciskają te droższe, niby lepsze rozwiązania/zabiegi (które ludzie piszą że nie są takie super) i trzeba być asertywnym na wizycie żeby coś robisz taniej. Tak samo 15-20min poświęcone dla pacjenta to zdecydowanie za mało a i tak badają po łebkach i oferują standardowe rozwiązania jak dla wszystkich. Tak samo jacyś psychiatrzy to jak można kogoś zdiagnozować już po 20min bez wielu spotkań i dotarcia do problemu? W efekcie jest faszerowanie lekami na zasadzie prób i błędów co zadziała. Może jakieś inne prywatne (mniejsze) kliniki mają się lepiej albo publiczne? Ja mówię o popularnych sieciówkach z których korzystałem na przestrzeni lat i nawet lekarze z listy na umówienie nie mają dobrych komentarzy na znanylekarz.

#lekarz #medycyna #praca #zdrowie #polska

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Oczywiście, że nie są super, zwłaszcza odkąd zaczęli rozdawać te abonamenty w chipsach i każdy je ma. Rzadko kiedy spotkasz w sieciówce jakiegoś renomowanego lekarza, na ogół są to albo młodzi rezydenci (lepsza opcja), albo stare łajzy, którym się nie chce nic własnego ogarnąć i mają wywalone na wszystko (gorsza opcja).
  • Odpowiedz