Wpis z mikrobloga

✨️ Rynek pracy w Krakowie - korpo i AI
Serio na rynku #praca #korpo w #krakow jest taka bieda? Myślałem że to mem wykopowy, ale moja różowa właśnie szkoli u siebie nowego pracownika. Łódź here. Gość jest z Krakowa i opowiadał jej, że po tym jak jego korpo zostało zlikwidowane przez AI (te z Bengaluru) to nie mógł nic znaleźć przez kilka miesięcy, co najwyżej bycie zapchajdziurą na umowie zlecenie. Zaczął więc szukać w dalszych miastach aż trafił do jej korpo. Najlepsze jest to, że pracuje 50:50 dom:biuro i nocuje po jakichś hostelach z Kolumbijczykami i innymi Gruzinami, a wszystko po to by spłacić miniratkę na przepłacony kurnik.
#pracbaza #korposwiat

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

Rynek pracy w Krakowie

• it's over for korpośmieć 52.4% (54)
  • zależy od branży 32.0% (33)
  • nie widzę różnicy względem poprzednich lat 15.5% (16)

Oddanych głosów: 103

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Serio na rynku #praca #korpo w #krakow jest taka bieda

@mirko_anonim: Tak, ludzie którzy twierdzą inaczej po prostu żyją w swojej bańce. Ludzie z doświadczeniem 10+ lat mają problem ze znalezieniem pracy, dla juniorów rynek to [*].
"ALE FIRMY ZATRUDNIAJO" - no zatrudniają, tylko na 1 osobę którą się zatrudnia, rynek zwolnił 100 innych.
  • Odpowiedz
Ludzie z doświadczeniem 10+ lat mają problem ze znalezieniem pracy

@Krs90: tylko ze najczęściej to jest doświadczenie w kolorowaniu tabelek w excelu, procesy których w 3 dni możnaby nauczyć siedmiolatka, i powtarzane przez lata. Ale przecież ja mam 10lat doświadczenia! Jak ktoś cokolwiek sensownego potrafi to problemu z pracą nie ma
  • Odpowiedz
@teryuu: no trochę taka prawda. Jak patrzę na ludzi z "biznesu" u mnie, to większość zadań to codzienne klikanie tego samego w tej samej aplikacji, której w innej korpo mogą nie mieć. I cała Twoja wiedza i doświadczenie niewiele znaczy, bo u innych robi się to inaczej, a zresztą nawet w jednym dziale każdy klient może to samo mieć inaczej. Poza tym fakt w większości przypadków mają po prostu instrukcje
  • Odpowiedz