Aktywne Wpisy

ChlopoRobotnik2137 +105
Nie wiem czy ktoś jeszcze pamięta ale chłop dalej idzie #pct . To już drugi miesiąc minął mej wędrówki . Dziś udało mi się wreszcie dojść do Yosemite Valley przez Cathedral Lakes oraz obok Half Dome. Zszedłem ze szlaku z 3000mnpm na ok 1217m . Chciałem wejść na Half Dome ale ze nie miałem wejściówki to tylko ominąłem . Miałem iść się tutaj zapytać czy jakoś wyczarują wejściówkę dla chłopa
źródło: image_picker_A0618C8D-42EB-4CF2-AED4-75E6EB3B66AB-59070-000006096F8F78E7
Pobierz
banzi +11
Dla wszystkich tych, którzy za wszelką cenę szukają okazji na spółkach, które są przecenione bo wiadomo, że jak tani to trzeba brać.
4 stycznia 2026 pojawiał się taki wpis
https://x.com/SergeyCYW/status/2007799665505513730
Zrobiłem porównanie cen akcji tych spółek wtedy i dzisiaj. Mineło pół roku. Oto rezultaty ( ͡° ͜
4 stycznia 2026 pojawiał się taki wpis
https://x.com/SergeyCYW/status/2007799665505513730
Zrobiłem porównanie cen akcji tych spółek wtedy i dzisiaj. Mineło pół roku. Oto rezultaty ( ͡° ͜
źródło: Screenshot From 2026-07-11 00-27-54
Pobierz

Kupiłem czteroletniemu dziecku brata zestaw Lego (taki dla dzieci 4+) pod choinkę. Klocki zamówiłem ze sklepu internetowego. Pudełko w jednym miejscu jest naruszone - bez dziury na wylot, ale mały kawałek obrazka jest zdarty, przez co w tym konkretnym miejscu jest widoczny szary karton. Jest to jednak niewielkie uszkodzenie przy krawędzi i tylko z jednej strony pudełka (obrazek jest w ogromnej większości widoczny), więc nawet nie przyszło mi przez myśl, żeby to zwracać - w końcu to ma być prezent dla dość małego jeszcze dziecka, które takie opakowania zazwyczaj rozrywa, a zabawkami nudzi się dość szybko. Uszkodzenie to nie wpływa na zawartość opakowania.
Tak wyszło, że brat wpadł do mnie dzisiaj po jedną rzecz, więc przy okazji pokazałam mu, co kupiłem. Brat stwierdził, żebym nawet się nie fatygował z dawaniem takiego prezentu niczym z Caritasu, bo jego dziecko nie jest obdartusem, żeby musieć dostawać zabawki jak z secondhandu.
Przykro mi się zrobiło, ale sam już nie wiem, bo ja nie mam dzieci i jestem raczej samotnikiem, więc może faktycznie popełniłbym jakieś faux pas? Co wy o tym myślicie? Byłaby to dla was obraza, gdyby wasze dziecko dostało klocki w lekko uszkodzonym pudełku?
#swieta #rodzina #zalesie #dzieci #rodzicielstwo #feels #zabawki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
📒 Notatka moderatora: XD
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Komentarz usunięty przez moderatora