Wpis z mikrobloga

✨️ Doświadczenia z baklofenem w kontekście lęku społecznego
Jakie były wasze doświadczenia z baklofenem przy lęku społecznym? Interesuje mnie zarówno wpływ na sam lęk (np. w sytuacjach typu rozmowy, wyjścia do ludzi, wystąpienia), jak i działania uboczne przy dłuższym stosowaniu – senność, otępienie, problemy z motywacją, ewentualne objawy odstawienia itd. Jeśli ktoś brał wcześniej benzodiazepiny albo inne leki przeciwlękowe, to chętnie poczytam porównania: co działało lepiej, co gorzej, co było łatwiejsze do odstawienia i jak wpływało na codzienne funkcjonowanie?

Jakie macie doświadczenia z baclofenem przy lęku społecznym – czy komuś realnie pomógł bardziej niż benzodiazepiny (np. mniejszy lęk, większe „rozluźnienie” w kontaktach), jak z działaniami ubocznymi, uzależnieniem i funkcjonowaniem na co dzień przy dłuższym braniu w porównaniu do klasycznych benzo?

#terapia #leki #psychiatra #psychiatria #nerwica #fobiaspoleczna

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: długo by pisać , jak chcesz poznać szczegóły mogę na priv. Nie chcę by znowu jakiś inteligent w psychozie narobił mi problemów ( nie piszę o Tobie ! ) jak chcesz się czegoś dowiedzieć pisz na priv
  • Odpowiedz