Aktywne Wpisy

Common_Rail_1337 +556
#wykop #jedzenie #takaprawda
Nie kupujemy sodastream, kupujemy Dafi. Nie wspieramy rzydostwa, wybieramy nasze Polskie.
Nie kupujemy sodastream, kupujemy Dafi. Nie wspieramy rzydostwa, wybieramy nasze Polskie.
źródło: 688486432_1549845620480232_6566094192302546079_n
Pobierz
ATAT-2 +327
Oglądając takie filmy często zachodzę w głowę, jak duże problemy psychiczne / problemy ze sobą / problemy z agresją mają niektórzy na drogach.
Dorosły chłop, dorobił się porsche w leasingu, zapewne ma pracę, rodzinę, męża, dom, obowiązki.
A jednak, wystarczy że ktoś za długo będzie wyprzedzał ciężarówkę lewym pasem i poświęci 10 minut swojego życia na hamowanie przed maską, zajeżdżanie drogi i kilkukrotne próby zablokowania przejazdu na publicznej trasie.
A jak już
Dorosły chłop, dorobił się porsche w leasingu, zapewne ma pracę, rodzinę, męża, dom, obowiązki.
A jednak, wystarczy że ktoś za długo będzie wyprzedzał ciężarówkę lewym pasem i poświęci 10 minut swojego życia na hamowanie przed maską, zajeżdżanie drogi i kilkukrotne próby zablokowania przejazdu na publicznej trasie.
A jak już
źródło: image
Pobierz

Czy ktoś mi wytłumaczy o co tu chodzi?
W grudniu aplikowałem do jednej z firm. W połowie miesiąca miałem pierwszą rozmowę, kilka dni przed świętami drugą. Obie poszły bardzo dobrze ale zapowiedzieli że odezwą się dopiero w tygodniu po 12.01 przez sporo rozmów, święta i poprzedłużane urlopy.
Spoko, i tak się cieszyłem że tak daleko zaszedłem bo kandydatów wg linkedin było ponad 100.
Mija czas, ja z nadzieją czekam na jakiś telefon (mieli się odezwać niezależnie od decyzji) a dzisiaj doznaje szoku - ogłoszenie dodane ponownie, znowu ponad 100 aplikacji w jeden dzien....
Lekko się załamałem bo pracy potrzebuje a nie mam pojęcia o co tu chodzi. Jaki jest cel takiego działania? Mieli ogrom CV i rozmów po pierwszej rekrutacji to po co robić to wszystko ponownie? Nie znaleźli nikogo i próbują znowu nie dając znać czy budują sobie jakąs bazę?
#pytanie #pracbaza #praca #pracawit #pracait #programista15k
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
źródło: Screenshot-2026-01-13-at-17-15-26
Pobierzhttps://www.tiktok.com/@cda_pl/video/7231580608508579099
@wypok_wypok: jaki jest tego cel? Robią sobie bazę w excellu i jak szukają dewelopera to szukają w swoim pliku zamiast dać ofertę i po godzinie mieć 50 cv?
@mirko_anonim: Ja z kolei zawsze mam szok jak słyszę, że ktoś miał szok z tego powodu xD przecież firmy rekrutują ciągle, nieustannie. A nawet jak kogoś znajdą, to ogłoszenie może wisieć dalej, bo już za nie zapłacili. A może mają automatyczne re-otwieranie ogłoszenia. To nie wpływa w ŻADEN sposób na Ciebie bezpośrednio. Jak się nie odezwali to znaczy że albo nie są zainteresowani
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
@mirko_anonim: ale jak to znowu xd? Skąd wiesz czy te aplikacje nie sumują się jeśli pracodawca klika ponów wystawienie ogłoszenia?
@ATAT-2:
Dają ogłoszenie, 100 kandydatów, z tego 10 rozmów i 5 sensownych za kwotę X brutto miesięcznie.
Dają kolejne ogłoszenie, znowu stu kandydatów, tym razem oferuję kwotę mniejszą niż X, np X
Widocznie szukają kogoś z wyższymi kompetencjami i mniejszymi oczekiwaniami finansowymi.