Wpis z mikrobloga

✨️ Jak kontrolować efekty uboczne stosowania cypionatu?
Pany, 9 tydzień na cypionacie 300mg/week. Początkowo biłem po 150 w poniedziałki i czwartki, ale przerzuciłem się na podskórne ED bo wydaje mi się, że mniej odczuwam wahanie tego stężenia.Dodatkowo e3d 400 IU hCG. Ciśnienie w normie, dopiero z tydzień temu zacząłem czuć, że suty zaczynają być bardziej tkliwe, na plecach wychodzić syfy, a libido coraz mniejsze. Zrobiłem badania i prezentują się następująco:
Hemoglobina: 15,7g/dL
Hematokryt: 46,5%
AST: 39 U/L
ALT: 26 U/L
Cholesterol calkowity: 3,40 mmol/l
HDL: 0,86 mmol/l
Troglicerydy: 0,89mmol/l
Prolaktyna: 33 ng/ml
Estradiol: 84 pg/ml
Testosteron: 1550 ng/dl

Mam do dyspozycji exe 25mg, od jakich dawek zacząć? 0,5 tabsa (12,5mg) e2d będzie ok, czy za dużo? Prolaktyne ruszać, czy na razie spróbować zbić samo estro?

#sterydy #mirkokoksy #silownia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: 6.25 dwa razy w tygodniu. Do tego Nolva/Ralox. Zrób badania za tydzień. Żeby na 300 mieć skutki uboczne, to chyba coś nie tak zrobiłeś na jakimś etapie. Pierwszy raz widzę ponad 80 e2 na tak małej dawce.
Prolaktyna na 99% wyższa przez e2.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: no nie wiem, musiałeś przegrać loterię z aromatyzowaniem (ma to jakieś plusy, jak kiedyś się zdecydujesz na sensowną dawkę) bo takiego e2 to bym się spodziewał raczej po kimś, kto bije 500 rozbite na 2 razy, ale tego nie zmienisz. 15% bf to też troche dużo jak na początek, ale teraz to po ptakach.

Z tym wbijaniem podskórnie to różnie bywa. Jak mogłeś w ogóle odczuwać wahania długiego estra
  • Odpowiedz
@arclex: skóra i tkanka tłuszczowa, to bardziej aktywne hormonalnie organy, niż mięśnie. Skoro OP bije podskórnie, to może wpływać na takie anomalie, a przynajmniej ja bym szedł tym tropem.
Dlatego najlepiej wbijać domięśniowo jak najczęściej
  • Odpowiedz
@Saprofit: No tak, generalnie damskie sposoby z reguły powodują różne reakcje, ale są też ludzie, którzy mają mniej problemów z e2 przy wbijaniu podskórnie, przez wolne wchłanianie. Co nie zmienia faktu, że jak przy tak śmiesznej dawce ma problemy, to równie dobrze mógłby wbijać 2-3 razy i brać AI. To jest w sumie przykład, dlaczego zabwa w 200-300 nie ma najmniejszego sensu - zero korzyści, 100% problemów. ( ͡°
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):

ma to jakieś plusy, jak kiedyś sie zdecydujesz na sensowną dawkę

@arclex: Mógłbyś rozwinąć?

Jak mogłeś odczuwać wahania długiego estra
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

Ad 1. Jeżeli mocno aromatyzujesz, to masz plus taki, że jeżeli w przyszłości przestaniesz stać w drzwiach, to będziesz mógł dorzucić drugi środek o bardzo niskim ryzyku (eq/primo/mast) w normalnej dawce, nie martwiąc się o to, że zbijesz e2 za bardzo, bez jednoczesnego podkręcania testosteronu do wysokich dawek. A jak pytasz o to, co to jest sensowna dawka, to na start od 500mg test w górę. Przy takiej dawce,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Już tłumaczę:
300mg i 400 IU HCG e3d to jak najbardziej dawka która może wywołać takie skutki uboczne bo:
1. Zacznijmy od tego że skutki uboczne są spowodowane nieprawidłowowym poziomem androgenów do estrogenów
2. Pula enzymu aromatazy jest w ciele ograniczona to oznacza że np. wbijając 300mg teścia twój estrogen wskoczył na 80pg ALE jeżeli zwiększysz dawkę teścia dwukrotnie do 600mg nie sprawi że estrogen również podskoczy dwukrotnie do 160pg tylko jego
PanSzeryf - @mirkoanonim: Już tłumaczę:
300mg i 400 IU HCG e3d to jak najbardziej daw...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@PodniebnyMurzyn: moja, ale to jest magia zdjęcia, docięcia, turbo nabicia, 12 serii na biceps i triceps, pompy takiej, że nie za bardzo mogłem bardziej wyprostować rękę i 50mg tbol, a chwilę potem złapał mnie taki skurcz, że myślałem, że się przewrócę. Teraz 750 test / 600 primo, 6-8iu gh. 11 lat, ale na środkach krótko.

A, i tego, że zawsze ręce miały priorytet.
  • Odpowiedz
@PodniebnyMurzyn: sterydy są zajebiste. Jeżeli ktoś lubi trening, lubi taki styl życia (nawet nie mówię, że trzeba żyć jak mnich, ale jest różnica względem zwykłych osób) i chce docisnąć bardziej albo mieć trochę łatwiej, to spoko opcja. Tylko nie 250-400 mg tygodniowo, bo to nie jest żaden zauważalny boost, a problemy i tak możesz mieć. Nawet wczoraj był chłop co wbijał codziennie, tygodniowo 300, a miał początki ginekomastii. Licz się
  • Odpowiedz
@arclex: W sumie to jak sie poczyta stare wpisy na sfd, to tam dawka początkowa to 500mg, teraz jak się odpali yt, to praktycznie wszyscy, jak jeden mąż polecają 300mg na początek i tylko solo test, więc skąd to przeświadczenie, że mniej będzie bezpieczniej, skoro z tego co piszesz Ty, jak i @Pan_Szeryf wychodzi, że paradoksalnie zwiekszenie dawki do 500mg zmniejszyłoby skutki uboczne, jak i zwiększyło efekty.
  • Odpowiedz
@Pan_Szeryf: bo mało kto jest w stanie dbać o nawodnienie tak, żeby my HCT nie wskoczyło na 52+ przy EQ, w dodatku trudniej zapanować nad obniżeniem e2. Mast jest bardziej agresywny, jeżeli chodzi o wątrobę/lipidy, a w dodatku średnio się nadaje do budowania.
  • Odpowiedz
@mandanda: jeden duży influencer coś głupiego p--------e i inni powtarzają. To tak jak z trendami treningowymi teraz: mniej, lżej, z g---o efektami, najlepiej fbw.

I paradoksalnie tak jest, że większa dawka = mniejsze ryzyko problemów.

Przy 300 łatwo o crash e2, przy 500 już trudniej chociażby.

Jeżeli 500 podniesie Ci ciśnienie, to 300 też. Jezeli masz mieć pryszcze, to i przy 250 będziesz miał. A 500 to naprawdę jest mała
  • Odpowiedz
@arclex: hmm wiedza jest ale widać że tylko z Polskich źródeł (czyli 10 lat do tyłu), to od początku:

HCT - słyszał Pan o ARB? To nie jest tylko dodatek, to jest obowiązkowy dodatek. Nawodnienie ma mniejsze znaczenie.
E2 - tak EQ może obniżyć E2, wystarczy że wiesz jakie są jego skutki i będzie trzymał teść odpowiednio wysoko btw. czy wiesz że primo też obniża E2 ( ͡º ͜ʖ͡º)?

Mast
  • Odpowiedz
@Pan_Szeryf: jakby mnie polskie źródła interesowały, to bym teraz pisał posty z pytaniami, czy to dobrze że decę wbijam codziennie.

Nawodnienie to jest top priority, jak wbijasz cokolwiek, a i widzę, że wybiórczo czytasz to, co piszę.

Nie porównuj zbijania e2 primą do zbijania e2 EQ chociażby przez długość estra. Plus raczej się nie spotkałem z tym, żeby EQ zbijało lżej niż
  • Odpowiedz