Wpis z mikrobloga

✨️ Jak stać się bardziej otwartym i komunikatywnym?
Jak z cichego i wycofanego chłopaka, który nie potrafi odezwać się nawet słowem, stać się kimś takim jak Kasjo? Dla mnie ten film to jakieś opus magnum. Nikt nie jest w stanie go przegadać, buzia mu się nie zamyka, a on sam ciśnie każdego po kolei, kto stanie mu na drodze, bez litości. Kilku na jednego, a żaden nie potrafi go przegadać.

Ja już nawet nie mówię o odpowiadaniu, kiedy ktoś atakuje: mnie przerasta zwykła, normalna rozmowa i często nie wiem, co powiedzieć. Czy jacys normiki organizują jakieś warsztaty albo indywidualne zajęcia za kasę, żeby takiego przegrywa podrasować na bardziej dynamicznego? Nie wiem. Oddałbym cały mój majątek.

Bo jakby nie mówić człowiek to zwierzę stadne. Dobra gadka, wizerunek i umiejętność sprzedania siebie są ważne. A ja tego nie potrafię i zawsze wychodzę na dziwaka. Zauważyłem w życiu, że nawet jeśli ktoś ma złe karty, jest brzydki czy cokolwiek innego, to jeśli jest bardzo inteligentny, rozmowny i potrafi się dobrze zaprezentować, to zawsze sobie poradzi niezależnie od tego, z kim ma do czynienia i w jakiej sytuacji się znajdzie.

#psychologia #pytanie #kiciochpyta #pytaniedoeksperta #depresja #niebieskiepaski #looksmaxing #autyzm

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Blakpyl do wora, wór do jeziora.

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

mirkoanonim - ✨️ Jak stać się bardziej otwartym i komunikatywnym? Ⓘ
Jak z cichego i w...
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Też byłem skrajnie niesmiały. Swoją "walkę" zacząłem od postanowienia, żeby mówić na głos "dzień dobry" jak wchodzę do małego sklepu (typu żabka, apteka itp). Niby głupie, ale po roku potrafiłem już powiedzieć wystarczająco głośno, żeby ktoś usłyszał, a potem już było coraz lepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Kasjo jest kolejnym dowodem na to że wygląd jest cechą drugo czy nawet trzeciorzędną a bardziej liczy się charyzma. Tak wiem programy, TV, gale są reżyserowane ale jakoś dziwnym trafem to Kasjo miał zawsze większy szacun niż większość mięśniaków z programów i w patomma mają ciała greckiego boga ale mózg chłopaczka. Nie wiem może na cyklu estrogeny im buzują albo co bardziej prawdopodobne ładują wszystkie skillsy w siłkę choć
  • Odpowiedz