Wpis z mikrobloga

✨️ Zabieram podatki z Krakowa: Dlaczego wracam do domu?
Zabieram swoje podatki z Krakowa, wracam z rozliczeniem do domu rodzinnego. Skoro jestem traktowany gorzej niż "mieszkaniec Krakowa", czyli osoba która ma się gdzie zameldować, kasa z moich podatków będzie się mieć lepiej gdzie indziej. Jestem zmęczony, jak bardzo mnie tu najwyraźniej nie chcą. Myślę, że gdyby więcej ludzi zmieniło urząd skarbowy, rada miasta szybko by się ogarnęła że coś tracą na tym biznesie więcej niż zyskują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Żadne protesty (do których podpinają się szury), niszczenie znaków, to wszystko nie ma znaczenia. Można ich uderzyć tylko po kieszeni, bo tylko to rozumieją. To oni żyją dzięki nam a nie my dzięki nim - pamiętajcie
#krakow #sct

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MakeLifeGreatAgain: ale

nie chcę się meldować, bo mam to w du*ie, a przy tym będę narzekać na to, że nie mam związanych z meldunkiem przywilejów

to trochę co innego niż

jestem traktowany gorzej niż "mieszkaniec Krakowa", czyli osoba która ma się gdzie zameldować
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja nie z anonima: przneiosłem już działalność. niech się gonią. auto mam relatywnie nowe, ale nie dostaną ode mnie złamanego grosza za tą bezczelną (acz nieudolną) próbę wypełnienia czarnej dziury w budżecie.
  • Odpowiedz
@tuomollo: nie, nie wystarczy, meldunek to nie jest coś, co robi właściciel. Do meldunku wystarczy przedstawić umowę najmu. Właściciel nie może tego w żaden sposób zablokować. Nie potrzebujesz żadnej dodatkowej zgody na meldunek, niczego. Właściciel nie ma nic do powiedzenia, bo meldunek to ewidencja ludności - państwo chce wiedzieć, kto gdzie mieszka.
  • Odpowiedz
@HexenHeretic: nadal, dalej możesz mieszkać bez umowy, np. z partnerem/partnerką, która jest głównym wynajmującym. Powinien wystarczyć jeden z dokumentów - albo meldunek albo PIT. A tak ogólnie to ograniczenia SCT powinny dotyczyć też mieszkańców, wtedy może by się obudzili, że to nie o ekologię chodzi.
  • Odpowiedz