Wpis z mikrobloga

✨️ Jak uzyskać zakaz kontaktu rodziców przez sąd?
Jaka jest szansa, że psychiatra/psychoterapeuta zgodzi się napisać pismo na potrzeby sądowe jeżeli chciałbym wystąpić o sądowy zakaz kontaktu rodziców ze mną, ale bez chodzenia na wielomiesięczną terapię tylko "na słowo", tłumacząc że mam traumę spowodowaną przez rodziców, która uniemożliwia mi normalne funkcjonowanie i żyje w strachu że rodzice się nie mną skontaktują (mimo że nie kontaktowali się od 10 lat) i taki zakaz sądowy pomógłby mi psychicznie?

Jeżeli ktoś z #krakow zna takiego psychiatrę to proszę o informację.

#psychika #psychoterapia #lekarz #terapeuta #psycholog #prawo #sad #pomoc #pytanie #psychiatra

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Tobie zdecydowanie jest potrzebna pomoc psychologiczna, ale taka prawdziwa. Swoją drogą w Polskim prawie nie ma czegoś takiego jak "sądowy zakaz kontaktów" w przypadku innym niż środek karny. Nie możesz (skutecznie) domagać się, żeby sąd prewencyjnie zakazał matce dzwonienia do Ciebie. Nawet gdybyś mógł (powiedzmy, że to byłoby do pomyślenia w przypadku groźby nękania Cię albo faktycznego uporczywego kontaktowania się), to żaden papierek nic by nie znaczył, bo sąd
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a co Ci da ten zaraz kontaktu od sądu? Jesli serio istnieje ryzyko ze beda sie kontaktować to lepiej zmienić nr telefonu, poblokowac ich numery i kontakty, a bliskich poprosić by im nie przekazywali Twoich danych kontaktowych. I mówię to jako osoba, która urwała kontakt z wysoko toksycznym rodzicem. Otrzymanie Sadownego zakazu kontaktu czy zbliżania się ciężko otrzymać bez dowodów na p-----c czy nękanie. Nawet jeśli taki zakaz sądowny
  • Odpowiedz