✨️ Problemy w pracy z kobietami - dlaczego tak trudno przyznać się do błędów?Ⓘ Kto z kobietami pracował ten się w cyrku nie śmieje. Pomijamy wszelkie ploteczki, oglądanie ubrań w trakcie pracy, gierki podjazdowe i intrygi, ciasteczka i urodzinki. To co jest najgorsze, to całkowita nieumiejętność przyznawania się do błędów. Nawet jak się złapie za rękę, to zawsze jest lawirowanie, co tu zrobić, żeby się nie przyznać.
Bardzo dobrze widać to przy okazji wdrożeń ksef w firmach. Laski są niechlujne, źle czy byle jak uzupełniają dane, nie są w stanie trzymać się procedur, w efekcie na dokumentach do ksef trafia kupa błędów i pomyłek. Gdy potem bierze się taką panią "fakturzystkę" i pokazuje gdzie jest błąd i z czego on wynika, to zawsze "to nie ja", "nie wiem jak to się stało","na pewno błąd systemu". Do przysłowiowego wyrzygu cały czas to samo, te same wymówki.
Żeby nie być stronniczym, to niestety coraz większa ilość facetów, również nie potrafi wziąc na klatę nawet swoich drobnych błędów i wymyśla usprawiedliwienia z kosmosu. jednak zjawisko jest dużo mniejsze (jeszcze?) niż w przypadku kobiet.
@mirko_anonim: mi babka na umowie dała stara stawkę mimo, że miałem aneks do umowy miesiąc wcześniej, dwa razy w odstępie tygodnia czasu do niej napisałem to nawet nie odpisala, dopiero gdy góra zareagowała to jakoś zaczęła to robić i tak żadne przepraszam ani nic, już jej w firmie nie ma
precyzyjny-przewodnik-4: Problemem jest to, że k*bietom ujdzie to na sucho a w przypadku mężczyzn już nie… k*biety zawsze będą grać kartą ofiary i że samo się zrobiło.
kreatywny-sympatyk-76: faceci się tak zachowują bo są skrzywieni przez kobiety, te "nowsze" baby zniszczone są do samego szpiku i przeniosły tą chorobę na dzieciaki, oczywiście nie wszystkie! a druga sprawa że dzisiaj od ludzi wymaga się wszystkiego od małego co buduje w ludziach poczucie niesprawiedliwości i skrzywdzenia, a to tworzy potem siłę do użalania się nad sobą i ludzie całe życie jadą na czymś w rodzaju poczucia ofiary że im się
Kto z kobietami pracował ten się w cyrku nie śmieje. Pomijamy wszelkie ploteczki, oglądanie ubrań w trakcie pracy, gierki podjazdowe i intrygi, ciasteczka i urodzinki. To co jest najgorsze, to całkowita nieumiejętność przyznawania się do błędów. Nawet jak się złapie za rękę, to zawsze jest lawirowanie, co tu zrobić, żeby się nie przyznać.
Bardzo dobrze widać to przy okazji wdrożeń ksef w firmach. Laski są niechlujne, źle czy byle jak uzupełniają dane, nie są w stanie trzymać się procedur, w efekcie na dokumentach do ksef trafia kupa błędów i pomyłek.
Gdy potem bierze się taką panią "fakturzystkę" i pokazuje gdzie jest błąd i z czego on wynika, to zawsze "to nie ja", "nie wiem jak to się stało","na pewno błąd systemu". Do przysłowiowego wyrzygu cały czas to samo, te same wymówki.
Żeby nie być stronniczym, to niestety coraz większa ilość facetów, również nie potrafi wziąc na klatę nawet swoich drobnych błędów i wymyśla usprawiedliwienia z kosmosu. jednak zjawisko jest dużo mniejsze (jeszcze?) niż w przypadku kobiet.
#pracbaza #kobiety #psychologia #wyparcie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny