Wpis z mikrobloga

✨️ Dylemat zawodowy w branży technicznej
Mirki, mam nadzieję że podpowie ktoś.
Mam prace, sprzedaż, branża techniczna zarobki 12-13k miesięczne, samochód służbowy wysokiej klasy BMW. Jeżeli chodzi o awans to mam sufit. Ewentualnie mogę zarobić nieco więcej ale stanowisko nie zmieni się. Praca mnie męczy i czuję się wypalony ale z drugiej strony kasa i warunki pracy (czas pracy nielimitowany, brak bezpośredniego ciśnienia) sam lubię sprzedawać i daje z siebie 100%. Kuzyn ma warsztat stolarski. Wyposażony za kilkaset tysięcy, kilku pracowników. Sam ma mega smykałkę do pracy. Ale nie potrafi sprzedawać. Proponuje mi spółkę, on daje warsztat, i swoją pracę ja otwieram biuro i działamy razem. Doradźcie mi proszę. Z jednej strony już prawie 40 lat, poukładane życie ale z drugiej chciałbym coś zrobić, mieć sprawczości. Budować coś. Z góry dziękuję.
#praca #biznes #meble #pracbaza #korpo #pieniadze #swojbiznes

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Zacznij od dorabiania w sprzedaży u kuzyna po godzinach (oględziny wycenowe, maile, itd.) i zobaczysz jak to idzie.

Ja interesów z rodziną nie robię z zasady bo zawsze kończy się to jakimiś pretensjami, obrażaniem się i zrywaniem kontaktu bo dwóch dziadów się pokłóciło o kubek śrubek.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @PfefferWerfer bardzo dziękuję za odpowiedź. Myślałem o tym żeby zacząć po godzinach- chociaż to trudne bo jestem nauczony pracy na 100% i w aktualnej pracy częściej zostaje 10/11 h. Ale chyba spróbuję wygospodarować sobie dodatkowy czas na to. Że spółkami wiem jak jest ale też znam firmy które tak funkcjonują. Z tą osobą myślę że możemy stworzyć coś dobrego i uczciwego, a też nie jest to
  • Odpowiedz