Aktywne Wpisy

lubie-sernik +16
Zaczyna do mnie docierać co ja odwalam. Za tydzień będę na drugim końcu świata bez biletu powrotnego.
Mogę być tam zarówno miesiąc jak i kilka lat. Trochę miesza się u mnie ekscytacja z jakimś strachem.
Ciekaw jestem w jakim miejscu będę za rok.
Mogę być tam zarówno miesiąc jak i kilka lat. Trochę miesza się u mnie ekscytacja z jakimś strachem.
Ciekaw jestem w jakim miejscu będę za rok.

Hissis +2
źródło: HJCnP4jXUAA_Yd-
Pobierz

Czy tylko mnie wkurza że Polacy dalej boją się small talku? Tacy niby zachodni jesteśmy na każdym kroku, b--ń boże żeby ktoś powiedział że jesteśmy z Europy Wschodniej (bo to prawda) a nadal niechęć do small talku jak jakieś dzikusy. Dziwić się że epidemia samotności albo słaba demografia jak stoi jeden z drugim na przystanku albo w kolejce i ani słowa do drugiego. W cywilizowanych krajach to norma że zagadujesz kogoś dla samego zagadania, żeby było miło i właśnie to jest kwintesencja inteligencji żeby stworzyć coś z niczego a dla Polaków to jakieś bzdurne gadanie o niczym a wgl to weź mnie pan zostaw nic panu nie zrobiłem. Co za typy.
#polska #polak #emigracja #zalesie #przemyslenia #niebieskiepaski #rozowepaski #przegryw #demografia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Jak tam minął weekend? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak się przeprowadziłem do smalltalkowego kraju to mi smalltalk przeszkadzał (pamiętam gdy jakoś na początku kasjerka kasując produkty zapytała "co będzie na obiad"? - wtedy kopara opadła, bo co babce do tego) Teraz to z chęcią powiem co
@mirko_anonim: Jak dla ciebie kwintesencją inteligencji jest pieprzyć bez sensu, marnować czas i tworzyć pozory, to z kim tu w ogóle rozmawiać XD No kwintensencja inta, powiedziec "Hey how are you, hope you're doing good" i odejśc bez słuchania XD
Kulturowo unas znikali ludzie na ulicy za nic, wiec nie zaczepanie obcych powinno by zrozumiale.
Dodtkowo ktos nie dawno udowodnil ze jezyk jest dostosowany do klimatu, tj. Glosne poludniowe j3zyki sa glosn3