Aktywne Wpisy

RicoElectrico +216
K r a f t o w a mąka xDd
#niewiemjaktootagowac
#niewiemjaktootagowac
źródło: 1000077648
Pobierz
OrzechowyDzem +145
Siemanko. #chwalesie regałem na książki lub jak kto woli biblioteczką - prawie 3m dębowego mebla na przechowywanie książek. Całość klejona, żadnych oczywiście wkrętów, gwoździ etc. Wnosiliśmy to na 1p w pięciu a i tak sufit trochę ucierpiał :D luzu do sufitu jest dosłownie kilka mm, więc najtrudniejsze we wnoszeniu było ustawienie regału poziomo w celu dosunięcia do ściany.
#stolarstwo #meble #krakow #wieliczka
#stolarstwo #meble #krakow #wieliczka
źródło: obraz
Pobierz

Wiem, że zabrzmi to głupio, ale jednym z moich największym marzeń jest mieć #pracazdalna. Wolę pracować z domu nawet 10 godzin, niż w tej samej firmie 8, ale z dojazdami, tą całą otoczką biurową. Wolę nawet zarabiać mniej, byle to było możliwe. Bo prawda jest taka, że żadne pieniądze nie zrekompensują strat jakie wywołuje praca stacjonarna. Notoryczne niewyspanie, brak chęci do życia, po powrocie patrzenie się w ścianę, brak energii na rozwój i znajomych, złe odżywianie. Wegetacja i tylko odliczanie do weekendu, gdzie... nic nie robię, bo jestem tak styrany, że każda chwila w domu jest na wagę złota. I nie myślcie, że mam jakąś hiper wymagającą prace - nie, właśnie najbardziej męczy mnie nie praca, a obecność. A w szczególności świadomość, że i tak nikt na żywo nikt nic ode mnie nie chce i jestem tam tylko ze względu na widzimisie, a nie racjonalne przesłanki. W biurze motywacja jest zerowa, bo jak zrobię swoje zadania, nadal jestem przywiązany do krzesła i tylko odliczam czas do bycia w domu. Do tego tona rozpraszaczy, osób, które zagadują. Pracując zdalnie nawet nie myślę o weekendzie i o tym, że wtedy będę mógł żyć, bo... po prostu codziennie żyję. O 16 wychodzę, spotykam się ze znajomymi, ogarniam dom. Idę spać o 1, zgodnie z zegarem biologicznym i wstaję wyspany jak nigdy o 8. A nie o 5:30 ;))
Czy da się znaleźć dziś pracę w pełni zdalną? Bo ja nawet nie widzę takich ogłoszeń, mam wrażenie, że wszyscy za wszelką cenę chcą pracownika w biurze...
#pracbaza #kolchoz #zalesie #januszex #praca
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
@hatsune_miku1993: co to za p---------e - pracuje hybrydowo tzn. raz na jakiś czas muszę być w biurze, głównie żeby cos zrobić na
@hatsune_miku1993: Pierdzielenie. Leniwy byłem już przed zdalną. Dzięki zdalnej zacząłem chociaż uprawiać aktywność fizyczną, bo jak mnie nie wyjebią dojazdy i inne rzeczy związane z robotą w biurze, to te parę godzin w tygodniu jakoś wygospodaruje bez tytanicznego wysiłku.
@not_me: ale może zrobić sobie wszystkie obowiązki domowe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Znajomi co pracują stacjonarnie wolą pójść na 1-2h na zakupy raz na tydzień po pracy, a ja wolę pójść na szybkie zakupy parę razy w tygodniu w czasie pracy
@mirko_anonim: pofiltruj sobie po trybie pracy 乁(⫑ᴥ⫒)ㄏ
Jaki masz zawód?
@mirko_anonim: po prostu jestes najmniej wykwalifikowanym pracownikiem, a praca zdalna jest dla profesjonalistow - zwlaszcza na b2b. Pewnie tylko chloposko rozumowo znasz slowo profesjonalizm. Profesjonalista to jest ktos kto nie potrzebuje dozoru, patrzenia, obserwowania. To jest osoba, ktora dostanie zadanie i je
To nie brzmi głupio. Pracuję tak od ponad 5 lat.