Aktywne Wpisy

redorbiter +4
ile minimum lat musielibyscie sie cofnac w czasie zeby naprawic swoje zycie? ja chyba 6 lat
efil +4
#antynatalizm
#demografia
Swiat realnie zawiera tak dużo przewidywalnej krzywdy że sprowadzenie nowej osoby do istnienia bez jej zgody nie jest neutralnym aktem, tylko wprowadzeniem jej do systemu, który już historycznie i współcześnie regularnie zawodzi. W takim ujęciu brak zgody nie jest detalem, lecz centralnym problemem moralnym.
Można to ująć jeszcze ostrzej: im więcej mamy dowodów na strukturalną p-----c wobec dzieci i osób zależnych, tym trudniej bronić tezy, że narodziny są automatycznie
#demografia
Swiat realnie zawiera tak dużo przewidywalnej krzywdy że sprowadzenie nowej osoby do istnienia bez jej zgody nie jest neutralnym aktem, tylko wprowadzeniem jej do systemu, który już historycznie i współcześnie regularnie zawodzi. W takim ujęciu brak zgody nie jest detalem, lecz centralnym problemem moralnym.
Można to ująć jeszcze ostrzej: im więcej mamy dowodów na strukturalną p-----c wobec dzieci i osób zależnych, tym trudniej bronić tezy, że narodziny są automatycznie
źródło: 2603e00b24624e95ba0888b7d9937c26301c1931ae6a49f8f8f85e23faf5b8f2
Pobierz

Czy american dream nadal istnieje? Mam na myśli czy nadal tam są super warunki jak masz pomysł czy zajawkę? Pamiętam czasy lat 00's gdzie dosyć często były historie że ktoś wrzucił głupi filmik na youtube, muzykę na myspace albo grał za darmo na ulicy a po kilku latach zrobili z niego gwiazdę. Kojarzę sporo takich historii że ktoś coś zaczął, miał pomysł, może talent, potem zaczął być bardziej popularny, ktoś ich wyhaczył i już zajęli się jego karierą. Oglądam na youtube np. jakiś Polaków którzy tam długo mieszkają i mówią że o wiele łatwiej prowadzić biznes. A więc jak to jest z tym? Nigdy nie byłem ale wydaje mi się że nadal to kraj możliwości i możesz jakieś głupie rzeczy robić albo hobbistycznie ale jak masz z tego np. widzów, content, marketing to łatwo się wybić i żyć z tego.
#usa #praca #emigracja #biznes #pieniadze #kapitalizm
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
źródło: maxresdefault
Pobierzźródło: photo
PobierzTo wszystko jest możliwe bo Ameryka jest rynkiem numer #1 na świecie.
Jeżeli wydajesz płytę w USA to może ją kupić 350mln ludzi, których stać na płyty.
@drslump:
Jakie są tam możliwości legalnego pobytu poza małżeństwem i loterią mając 35lat? Wizy do pracy tymczasowej? Studenckie? Czy wjazd na eTa i wakacje do końca życia?
źródło: 01
Pobierz〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta