Aktywne Wpisy

inrzynier +471
źródło: 2026-05-18_18-26-24
Pobierz
beata-libra +22
#raportzpanstwasrodka Czy możecie mi odpowiedzieć co oni wszyscy mają z tym pociągiem do ogórków kiszonych? Ile razy w tygodniu jecie ogóry ??? Szczególnie latem (czy w ciepłych krajach gdzie witaminy C jest ogrom !
Jeszcze świeży ogór ok ale kiszonki ? Nawet bydło karmi się nimi głównie w porze zimowej , a ci żrą je do wszystkiego . Co jest ???
Jeszcze świeży ogór ok ale kiszonki ? Nawet bydło karmi się nimi głównie w porze zimowej , a ci żrą je do wszystkiego . Co jest ???

Dlaczego Polacy godzą się na przeciętność? W Polsce panuje jakiś narodowy niedasięizm. W USA to każdy cie pcha do przodu. Masz jakiś fajny pomysł ale zaczynasz bez niczego? To tymbardziej realizuj marzenia i rób te miliony. A u nas? Nic się nie da, nie warto a i tak by to nic nie dało. Najlepiej to siedzieć cicho i nie realizować swoich marzeń bo po co. Po pracy jakieś alko i przeglądanie TV. Normalnie mentalność przegranych. Świętowanie porażek i romantyzowanie poświęcenia. Polak to ma przeciętną pracę, przeciętna kobietę, przeciętną pensje no i przeciętne życie. Najlepiej to pójść na skróty, bez krytycznego myślenia czy wymyśleć coś swojego. U nas odwaga to iść z butelką benzyny na czołg, a biznes to zbieranie renty feudalnej i jechanie na garbie ludzi a nie tworzenie światowych technologii czy biznesów.
#polska #biznes #pieniadze #polak #blackpill #przemyslenia #depresja #przegryw #rozwojosobisty
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
📒 Notatka moderatora: Blakpyl do wora, wór do jeziora
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Nie wiem skąd te fantasmagorie o USA? Tam też jeden drugiego utopiłby w łyżce wody, tylko oni to okazują w trochę bardziej zawiły sposób, który z zewnątrz można odebrać jako "pchanie na przód". W praktyce sprowadza się to do tego, że słuchając ichniejszych wujków dobra rada, kończysz pod mostem.
Mam w pracy takiego właśnie p0laczka, który przesiedział kilka ładnych lat w USA i w moim mniemaniu przesiąknął tamtejszą