Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego warto mieć dzieci w zdrowej relacji?
Żaden nie chce dzieci a prawda jest taka że jakbyście byli w zdrowej relacji z kochającą kobietą to nawet byście się nie zastanawiali. Nie chce mi się wierzyć że żaden z was nie chce coś zostawić po sobie. Albo nie chce mieć drugą wersje siebie ale lepszą. To co wam się nie udało osiągnąć, jakieś dziecięce marzenia możecie teraz przekazać dziecku i np. zapisać na piłkę, skoro wam się nie udała kariera to może dziecku. Możecie całą mądrość życiową i doświadczenie teraz przekazywać żeby nie popełniało waszych błędów. Jest wiele możliwości a przede wszystkim patrzycie jak dorasta i zmienia się na waszych oczach. Jak starszy to fajnie mieć relacje ojciec-syn i pograć z nim w coś albo pogadać na poważne tematy. Sami pewnie chcieliście mieć takiego spoko ojca więc teraz to wy nim możecie być.

#demografia #dzieci #antynatalizm #przegryw #rodzina #samotnosc #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: ale pomijasz dużo innych rzeczy jak to, że dzieciak to obowiązek, na ta zasraną piłkę musisz go zawieźć i jeszcze zapłacić. A ja wole się wyspać, robić co chce, a kasę wydać na obiad gdzieś na wakacjach.
Fajnie się mówi jak nie trzeba pamiętać o tych obowiązkach.

Tak samo inne rzeczy, dla wielu np. posiadanie domu przy lasie gdzieś pod miastem to marzenie, a dla innych jak ja to
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Ludzie są różni. Jakby dziecko od razu miało z 10 lat to spoko, ale pierwsze lata życia to katorga niemiłosierna. Piszesz tylko o pozytywach, a dzieci to stałe umartwianie się. Ja znam sporo alimenciarzy, którzy po prostu już mieli dość i woleli płacić na potomstwo niż się z nimi użerać. Poza tym nawet starsze dzieci to rzut kostką, gdzie 1-5 to będzie rozczarowanie a 6, że bedzie spoko.
  • Odpowiedz