Wpis z mikrobloga

✨️ Doświadczenia z długoterminowym leczeniem depresji
Czy jest tutaj ktos kto bierze leki przeciwdepresyjne/przeciwlekowe dluzej niz np. 10 lat?
Ja od okolo 20 roku zycia mam doswiadczenia z roznymi lekami. Najpierw okres testowania, potem czas znalezienia zlotego srodka. Tylko za kazdym razem byl ten sam schemat: braTelem i bylo dobrze, potem schodzilem i bylo zle.
Czy ja naprawde potrzebuje tych lekow brac do konca zycia zeby normalnie funkcjonowac?
Teraz jestem 3 miesiace po zejsciu z lekow i jest masakra, ledwo moge funkcjonowac - wrocila niska samoocena, ogromny wewnetrzny krytyk, brak zadowolenia i szczescia z zycia, ahedonia, zmuszanie sie do normalnego funkcjonowania. Nawet terapeutka sugeruje wrocenie do lekow bo one moga wzmocnic efekt terapeutyczny, ale ja juz naprawde chcialbym byc normalnie funkcjonujacym bez zadnych lekow...
#depresja #antydepresanty #psychiatria

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: trochę jakbyś pytał czy trzeba do końca życia brać insulinę na cukrzycę znając konsekwencje odstawienia leków.
Jak nie działa terapia a bez leków słabo - czekaj na wejście terapii psychodelikami, one pomagają (w teorii/dotychczasowych badaniach) na dłużej po jednorazowym podaniu.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
refleksyjny-wyznawca-80: Sa ludzie którzy biorą leki ponad 30 lat bezskutecznie.

Jeśli znalazłeś lek który faktycznie tak dobrze działa to jesteś w gronie szczęśliwców.

Co to za lek?
  • Odpowiedz