✨️ Jak znaleźć równowagę między pracą a życiem?Ⓘ Jakie macie podejście do życia? Staracie się żyć tu i teraz czy może starannie budujecie sobie stabilność na przyszłość? A może pomiędzy? Ja to z wiekiem przechodzę z jednej skrajności do drugiej i wciąż szukam swojego sposobu na życie xd. Np:
a) Po studiach stwierdziłem, że tylko kasa i kariera się liczy, więc od razu jakieś #korpo i trzeba ciężko pracować, robić hajs i to jest życie. Szybko jednak się wypaliłem, kasa nie była duża, mało czasu dla siebie, stres i stwierdziłem że nie o to chodzi, więc.. b) Stwierdziłem, że po co mi te hajsy, trzeba korzystać z życia, młodość minie szybko a jeszcze zdąże się narobić.
wraz z wiekiem wpadłem w podobne myślenie ale bardziej adekwatne do wieku:
a) Nie mogę przebimbać życia na mieszkaniu z matką, browarki, komputer. To fajne ale trzeba myśleć o przyszłości, składać na mieszkanie, jakaś stabilizacja na przyszłość bo #przegrywpo30tce więc zostanę sam na starość. Trzeba się szkolić, szukać lepszej pracy, języki. Zresztą każdy ze znajomych już dawno do czegoś doszedł (kariera, rodzina, dom, itd.) b) Znów myśli po co ja to wszystko mam robić, rywalizować i szarpać się z innymi żeby zarobić trochę więcej a jeszcze tyle stresu i czas tak szybko mija. Trzeba żyć tu i teraz, bo i tak kiedyś umrę a nie chce życia spędzić w pracy i na dojazdach, no i pracować na kogoś innego a ja sam z tego nic nie mam, tylko wracam zmęczony do domu i oglądam w internecie życie jakim chciałbym żyć.
@mirko_anonim: jak nie masz na starcie dużej floty albo perspektywy na jej zdobycie, to się nie da. Chcesz iść na swoje mieszkanie? To zapłacisz czasem kiedy jesteś względnie młody na j-----u na to. Chcesz pożyć? To na starość możesz nie mieć gdzie mieszkać.
Jakie macie podejście do życia? Staracie się żyć tu i teraz czy może starannie budujecie sobie stabilność na przyszłość? A może pomiędzy? Ja to z wiekiem przechodzę z jednej skrajności do drugiej i wciąż szukam swojego sposobu na życie xd. Np:
a) Po studiach stwierdziłem, że tylko kasa i kariera się liczy, więc od razu jakieś #korpo i trzeba ciężko pracować, robić hajs i to jest życie. Szybko jednak się wypaliłem, kasa nie była duża, mało czasu dla siebie, stres i stwierdziłem że nie o to chodzi, więc..
b) Stwierdziłem, że po co mi te hajsy, trzeba korzystać z życia, młodość minie szybko a jeszcze zdąże się narobić.
wraz z wiekiem wpadłem w podobne myślenie ale bardziej adekwatne do wieku:
a) Nie mogę przebimbać życia na mieszkaniu z matką, browarki, komputer. To fajne ale trzeba myśleć o przyszłości, składać na mieszkanie, jakaś stabilizacja na przyszłość bo #przegrywpo30tce więc zostanę sam na starość. Trzeba się szkolić, szukać lepszej pracy, języki. Zresztą każdy ze znajomych już dawno do czegoś doszedł (kariera, rodzina, dom, itd.)
b) Znów myśli po co ja to wszystko mam robić, rywalizować i szarpać się z innymi żeby zarobić trochę więcej a jeszcze tyle stresu i czas tak szybko mija. Trzeba żyć tu i teraz, bo i tak kiedyś umrę a nie chce życia spędzić w pracy i na dojazdach, no i pracować na kogoś innego a ja sam z tego nic nie mam, tylko wracam zmęczony do domu i oglądam w internecie życie jakim chciałbym żyć.
#przemyslenia #praca #kariera #filozofia #zycie #niebieskiepaski #rozowepaski #przegryw
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Chcesz iść na swoje mieszkanie? To zapłacisz czasem kiedy jesteś względnie młody na j-----u na to.
Chcesz pożyć? To na starość możesz nie mieć gdzie mieszkać.