Wpis z mikrobloga

✨️ Obsesja na punkcie mieszkań w bloku w Polsce
Skąd w Polsce taka obsesja na punkcie mieszkania w bloku i to jeszcze w samiutkim centrum? Przecież w takiej klitce idzie się ukisić i nie ma co robić. Nie zrobisz grilla, ani nie posłuchasz głośno muzyki. Nawet za bardzo modyfikować mieszkania nie możesz bo spółdzielnia nie pozwoli. Dodatkowo masz hałasy sąsiadów, psy, dzieci albo non stop hałas zza okna. Większość osób które wydało miliony na te swoje klitki to przy pierwszej lepszej okazji ucieka za miasto bo nie ma co robić. Najbardziej śmieszą mnie te argumenty o możliwościach jakie daje życie w centrum, no wszędzie blisko - super interes kupować mieszkanie za bańkę żeby mieć blisko do żabki albo kraftowego barbera za 150zł strzyżenie. Jak bierzesz kredyt (czyli 30-35+) to też już nie pora na szlajanie się po barach wieczorem więc też bez sensu a mając taki dom to robisz sobie imprezki w ogródku ze znajomymi, piwko tanie ze sklepu i jesteś pan.

#mieszkanie #dom #nieruchomosci #kredythipoteczny #deweloperka #polska #miasto #wies

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Mieszkam w bloku. Całe życie mieszkałem w bloku. Także za granicą. Do podstawówki 10 minut na piechotę. Do liceum było dalej. Na studia i potem do pracy 30 minut piechotą lub rowerem. Komunikacją miejską tyle samo. Przedszkole dzieci 10 minut spacerem od domu. Szkoła podobnie. Sklep spożywczy - 5 minut od domu. Apteka, przychodnia podobnie. Metro - 6 minut piechotą. Zajęcia dodatkowe dla dzieci w promieniu 20 minut jazdy
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim: zasadniczo to wyczerpałeś temat. Twoje życie i rozrywki to p--o, grill i głośne puszczanie muzyki.Nic dziwnego, że mieszkasz na wsi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim: mieszkałam w bloku i w domku.
Blok to przede wszystkim bardzo dobre miejsce dla osób które nie ogarniają mieszkania w domku, bo jednak mając mieszkanie w bloku wszystkim zajmie się spółdzielnia.

To trochę jak z wynajmem.
Wszystkie problemy zgłaszasz do wynajmującego i on to ogarnia, ergo często kontaktuje się ze
  • Odpowiedz