Wpis z mikrobloga

113 697 + 207 = 113 904

Perfekcyjnie od..bane - począwszy od tego że udało nam się zebrać w czwórkę z @puchacz22 @AbaddonLicoln i @AlteredState na jakiejś zapadłej dziurze na pograniczu kuj.-pom. i warm.-maz., przez wytyczenie trasy urokliwymi bocznymi drogami (nieskromnie dodam że przeze mnie xD), po idealną bezwietrzną pogodę, na którą kilka godzin przed startem wskazywały tylko prognozy, bo raczej nie to co widzieliśmy za oknem.

Zrobiliśmy objazd głównie dwóch regionów - Garbu Lubawskiego, z najwyższym szczytem woj. warmińsko-mazurskiego, czyli Dylewskiej Góry (312 m.n.p.m.) i Pojezierza Brodnickiego, z milionem krótkich hopek w zacienionych lasach. Dylewską Górą odhaczyłem sobie bodajże 8 z 16 punktów do Korony Województw - z gór wciąż brakuje mi Rysów, a z łatwo i bliskodostępnych Góry Kamieńsk w łódzkiem i Wieżycy w pomorskiem. Po drodze zahaczyliśmy jeszcze o pola bitwy pod Grunwaldem i muszę przyznać że nawet działa to na (moją) wyobraźnię.

Garmin nabił 1700 m w górę, co jak na niż jest wynikiem całkiem imponującym - chyba tylko Kaszuby mi przychodzą do głowy z podobnymi przewyższeniami. Reasumując, była to chyba moja najłatwiejsza dwusetka w życiu i odtąd ulubiony dzień na rowerze :)

--------------------------

Max square: 31x31 (-)
Max cluster: 1295 (-)
Total tiles: 5302 (+164)

Wszystko nowe, ale może uda się kiedyś połączyć w okolicach Wąbrzeźna czy Radzynia Chełmińskiego z głównymi kwadratami :)

#rowerowyrownik #100km (8. w sezonie, 81. w karierze) #200km (1. w sezonie, 5. w karierze)

Skrypt | Statystyki
cultofluna - 113 697 + 207 = 113 904

Perfekcyjnie od..bane - począwszy od tego że ud...

źródło: Firefox_Screenshot_2026-06-07T16-36-42.863Z

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach