Aktywne Wpisy

rio574 +484
Zachowałem taktycznie na po mistrzostwach i sobie sprawdzę jacy z nich dupni eksperci kurła #mecz
źródło: 1000069711
Pobierz
Dorciqch +142
#ogrodnictwo no dobra moi mili mam update z mojej rabaty z igrzyskami śmierci. Kilka dni po pamiętnym wpisie nie wytrzymałam i wypieliłam wszystko w diabły, bo mi zaczęło zagłuszać piwonie, czosnek i funkie. Z tego towarzystwa zależało mi najbardziej na spokoju dla piwonii. Ale, żeby nie było, że koniec tej historii jest taki smutny, że szlag wszystko trafił, zostawiłam rabatę w spokoju i postanowiłam popatrzeć, co od nowa wybije. No
źródło: Rabata śmierci
Pobierz

Co kieruje ludźmi przeprowadzając się do #warszawa? Pytam bez ironii bo nie wiem w czym Warszawa przewyższa życie w Krakowie lub Wrocławiu a osobiście to dla mnie obrzydliwe miasto pod kątem architektury i wschodniej mentalności z europejską dumą. Rozumiem, że jak ktoś chcę pracę w telewizji to ma sens lub topowe menedżerskei #korpo stanowiska, bo sporo tam założyło siedzibę bo stolica ale i tak pod względem rynku pracy korpo to taki Kraków lepszy imo. Na jakiś ekstra restauracjach to się raczej zawiodłem, sklepy te same co w innym miastach. Wszystko cenowo drożej a tylko więcej ludzi i to często dziwnych ludzi. Pseudo przepych i potrzeba lansu.
Co tam jest do zaoferowania czego nie ma nigdzie indziej poza metrem? Znam kilka osób dorosłych już po studiach które przeprowadziły się z Krakowa do Warszawy ale nigdy nie odwrót.
#polska #mieszkanie #zycie #pieniadze #biznes #krakow #wroclaw #praca #pracbaza
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
źródło: panorama-fot-mst-warszawa-4
PobierzDlaczego ludzie wybierają duże miasta?
Co kieruje ludźmi przeprowadzając się do #warszawa lub #krakow? Pytam bez ironii bo nie wiem w czym Warszawa czy Kraków przewyższa życie w średnim mieście. Na jakiś ekstra restauracjach to się raczej zawiodłem, sklepy te same co w innym miastach. Wszystko cenowo drożej a tylko więcej ludzi i to często dziwnych ludzi. Pseudo przepych i potrzeba lansu.
@mirko_anonim: ✨️ Dlaczego ludzie wybierają Warszawę? Ⓘ
Bo są tam najlepsze szkoły, z dużą ilością miejsc, a jak młody pójdzie na studia wyższe w danym mieście, to bardzo często już tam zostaje.
Drugi typ, to ludzie już z dużym początkowym kapitałem, którzy mają pomysł i chcą rozwijać firmę. Warszawa ze względu na kumulację kapitału w jednym miejscu, daje
@paula_pila Co to znaczy wszystko drożej? Paliwo tyle samo co w mniejszym mieście, fryzjer też, pizza tak samo droga jak wszędzie indziej, warzywa czy owoce na bazarku to tańsze niż w mniejszym mieście.
@paula_pila: w Warszawie jest ponad sto tysięcy stanowisk, na których zarabia się powyżej 15k miesięcznie na ręke.
W mieście powiatowym jest średnio po 5 takich, na żadne nie masz szans jako człowiek z ulicy.
@mirko_anonim: jakością życia i możliwości zawodowymi.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
@mirko_anonim: Z bardzo prostego powodu.
To w Warszawie główne siedziby ma większość dużych firm i instytucji, i jeżeli chcesz się dalej rozwijać w strukturze konkretnej firmy, to konieczna jest wyprowadzka do Warszawy.
Np: jesteś menadżerem filii X firmy w Wrocławiu, i dostajesz propozycje awansu, ale już w siedzibie głównej firmy, która jest w Warszawie --> takich przypadków jest od groma.
Zwyczajnie, to
Pamiętam jak z 15-20 lat temu ci wszyscy pisowcy dla nich to był
źródło: Przechwytywanie
Pobierz@mirko_anonim: Zarobki. Do tego niektóre aktywności i hobby są możliwe do realizowania tylko tam.