Aktywne Wpisy

Gdzieś kupujecie koszule do pracy?
Mam w najbliższym czasie parę spotkań i szukam czegoś do jeansów.
#koszule #modameska #ubierajsiezwykopem
Mam w najbliższym czasie parę spotkań i szukam czegoś do jeansów.
#koszule #modameska #ubierajsiezwykopem
źródło: 27371
Pobierz
WielkiNos +203

Mam 28 lat w tym roku. 7 lat temu rzuciłem studia IT aby założyć własną firmę w zupełnie innej branży. To było na krótko przed Covidem, w 2019. Dziś po 7 latach nie wiem czy to była dobra decyzja.
Początkowo szło naprawdę nieźle, czułem, że robię coś co ma sens, zarobki były naprawdę dobre, firma się rozwijała. Jednak tak od 2 lat biznes stanął i zaczynam się zastanawiać nad zamknięciem tej działalności, bo raz, że nie chce mi się już tego robić (trochę się wypaliłem), dwa że stawki spadły dramatycznie, trzy mam już trochę dość tego stresu i odpowiedzialności. Jest naprawdę nieciekawie.
Gdybym zamknął działalność to mógłbym w najgorszym przypadku zainkasować 1 milion złotych, czyli w sumie nienajgorzej.
Wykształcenia żadnego nie mam, z punktu widzenia korporacji doświadczenia na żadnym stanowisku też nie, skoro prowadziłem własny biznes, więc nigdzie mnie chyba nikt nie zatrudni. Do #it wracać nie chce, bo raz że nie chce się tym zajmować, a dwa, że ponoć eldorado się już skończyło.
Niby jakiś majątek i oszczędności zbudowałem, ale trochę czuje się jak #przegryw i nie wiem co tu dalej robić. Mieszkam dalej z rodzicami.
Chyba jestem skazany na to, żeby dalej do końca życia kombinować i robić coś swojego, bo bez papierowych kwalifikacji. Trochę taki bezsens czuje.
Mam całkiem sporo pomysłów co mógłbym robić, ale niestety wymagają one znacznie, znacznie większego kapitału niż posiadam, a dwa nauczony doświadczeniem trochę już zacząłem się obawiać tych swoich pomysłów bo tak na 10 to może 2 się udawały w miarę...
#pracbaza #zalesie #it #informatyka #biznes
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt