Aktywne Wpisy

Lekarz_7k +83
Najgorsze jest to, że teraz nikt mi nie uwierzy że serio 300h w pracy siedze, tylko każdy będzie myślał że to oszustwo jest. Wystarczy, że mam 6-7 dyżurów w miesiącu.
Co w takiej sytuacji może zrobić zwykły lekarz, który normalnie pracuje i nie robi żadnych wałków i nie zarabia setek tysięcy? Jestem obecnie stawiany na równi z takimi Dawidkami i traktowany jak najgorsze ścierwo i pasożyt, którego najlepiej zabić
#konowal100k
Co w takiej sytuacji może zrobić zwykły lekarz, który normalnie pracuje i nie robi żadnych wałków i nie zarabia setek tysięcy? Jestem obecnie stawiany na równi z takimi Dawidkami i traktowany jak najgorsze ścierwo i pasożyt, którego najlepiej zabić
#konowal100k

Historycznygagatek +112
Drugi najgorszy dzień w życiu, zaraz po śmierci najbliższej osoby.
Właśnie się człowiek dowiedział, że musi odpuścić pracę i swoją pasję, że musi zostawić wszystko co uwielbia. To co daje siłę i piniondz do życia, przewodnictwo górskie, fotografia w terenie. Powodem jest otrzymany wyrok - nowotwór. Nie wiedziałam, że można wpaść w taką panikę, po usłyszeniu diagnozy, a jednak. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Człowiek uczy się całe życie...
Właśnie się człowiek dowiedział, że musi odpuścić pracę i swoją pasję, że musi zostawić wszystko co uwielbia. To co daje siłę i piniondz do życia, przewodnictwo górskie, fotografia w terenie. Powodem jest otrzymany wyrok - nowotwór. Nie wiedziałam, że można wpaść w taką panikę, po usłyszeniu diagnozy, a jednak. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Człowiek uczy się całe życie...

Czy żeby mieć własny #biznes trzeba mieć 200 IQ? Na stare lata dochodzę do wniosku że etat to współczesne niewolnictwo i nigdzie na świecie nikt się nie dorobił na etacie. Jednocześnie zawsze uważałem że posiadanie własnego biznesu to jakaś metafizyka i trzeba być mega inteligentnym żeby ogarniać cały biznes, znać się na prawie, finansach, podatkach i zarządzaniu a jeszcze mieć jakiś genialny pomysł i jeszcze go zrealizować z sukcesem. No po prostu trzeba się urodzić geniuszem jak to się czyta w biografiach znanych ludzi z doliny krzemowej. Ale.. przykładowo kojarzę ludzi ode mnie z małej miejscowości którzy mają własną firmę - stolarka, meble, usługi budowlane, wulkanizacja, sprzęt (jak to na wsiach) i co poniektorzy patrząc na ich premum hobby albo sportowe fury w leasingu to nieźle się powodzi. I najlepsze jest to że wystarczy ich posłuchać że te typy to mega proste chłopy, nawet chamy, słownictwo z rynsztoka i składnia zdań. Dla mnie to mindfuck jak takie typy mogą prowadzić biznes.. mówiąc grzecznie to studiów to oni nie kończyli.
#praca #zarobki #gospodarka #ekonomia #finanse #pieniadze #przegryw
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
jak wisisz komuś 1000zł to masz problem jak wisisz kilka milionów to w sumie oni mają problem ;-)
Tu nie liczy się IQ tylko pomysł i wytrwałość no i odrobina szczęścia.
A TB się wydaje że zaczynali od zera jak ty i byli tytanami intelektu xD