✨️ Jak znalazłem lepszą pracę w ITⒾ Z anonima co by nikt z roboty nie wystalkował xD
A więc dostałem wypo, klient przechodzi na AI - another Indian (dosłownie wszystko leci do Indii XD), i ciut wydygalem przed szukaniem nowej roboty, sądząc po obecnym dyskursie IT że ciężko będzie coś ogarnąć nowego z 2 z przodu jeżeli chodzi o wynagrodzenie godzinowe.
Nie minęły 2 tygodnie, nowa robota znaleziona. Tym razem za 60 ojro/h.
Także wbrew obiegowej opinii nie ma takiej tragedii, zluzujcie poślady ludzie XD
@mirko_anonim: Elegancko wariacie, ja w budowlance tera kontraky zawarłem z Registunde 70euro, a to i tak robię 20 minut, albo jakoś przy okazji, wpisuję 2-3 godziny na fakturę, to jescze musisz trochę się podszkolić i lepiej negocjować. No ale i tak dobrze wariacie, powodzonka z fartem
@mirko_anonim: Jesteś tym Dobrym Programistą, Który Zawsze Znajdzie Pracę. Niesamowity sukces, który pokazuje siłę woli. Bardzo wzruszająca i inspirująca historia.
@mirko_anonim: pewnie że tak, kto coś umie to w max miesiąc znajdzie coś nowego. Ja ostatnio znalazłem w tydzień. Ta narracja na wykopie nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.
@Creamfields: Dlatego gadanie że w max miesiąc dobra osoba coś znajdzie to nieprawda. Raz że rekrutację często są ciągnięte przez ilość etapów. Poza tym za dużo błędów widziałem w rekrutacjach, a przy aktualnej podaży kandydatów każdy ma to w dupie. Fakt faktem że jak schodzisz z topowych firm to poziom rozmów spada i jest prosto się dostać.
@RapIArbuzy: no ja takie odrzucam bo to żart. Sam czasami przeprowadzam interview i zazwyczaj wystarcza mi 30 minut żeby wiedzieć czy kandydat się nadaje. Jak firma chce marnować tyle mojego czasu na samym początku to nie chcę mieć z nią nic wspólnego.
Z anonima co by nikt z roboty nie wystalkował xD
A więc dostałem wypo, klient przechodzi na AI - another Indian (dosłownie wszystko leci do Indii XD), i ciut wydygalem przed szukaniem nowej roboty, sądząc po obecnym dyskursie IT że ciężko będzie coś ogarnąć nowego z 2 z przodu jeżeli chodzi o wynagrodzenie godzinowe.
Nie minęły 2 tygodnie, nowa robota znaleziona. Tym razem za 60 ojro/h.
Także wbrew obiegowej opinii nie ma takiej tragedii, zluzujcie poślady ludzie XD
#programista15k #pracbaza
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
No ale i tak dobrze wariacie, powodzonka
z fartem
Ta narracja na wykopie nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.
@Creamfields: Rekrutację do przykładowo big techu to trwają nieraz po kilka miesięcy xD