Wpis z mikrobloga

✨️ Jak stać się bardziej męskim?
Panowie, jak być bardziej męskim? Jak wyrobić sobie charakter? Przecież ja nawet jakbym jutro obudził się chadem to nic by mi to nie dało, kompletnie nie mam charakteru. Wychowanie bez ojca, damskie otoczenie przez całą edukacje. Zawsze byłem delikatnym, wrażliwym typem. Zawsze unikałem konfrontacji i nie umiem być asertywny. Wystarczy że ktoś jest głośniejszy, agresywny albo pokazuje dominacje a ja już się chowam. Nie umiem rozwiązywać problemów i dlatego każdy mnie robi jak chce bo wie że nie będę umiał sie wykłócać. Niedość że pewnie takie geny nabrałem po matce bo pewnie wychowanie i otoczenie zrobiło swoje. Da się to jakoś naprawić? Co ja mam teraz nagle oglądać filmy z Bondem, Rambo czy Terminatora żeby załapać męskie wzorce xd? Albo pójść do roboty na magazyn z największymi alkusami i alimenciarzami żeby tam się nauczyć życia xd?

#niebieskiepaski #psychologia #mgtow #przegryw #przegrywpo30tce #depresja #autyzm #blackpill #testosteron

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Blakpyl do wora, wór do jeziora.

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przecież ja nawet jakbym jutro obudził się chadem to nic by mi to nie dało, kompletnie nie mam charakteru.

@mirko_anonim: te chady też by go nie miały. część sukcesu to geny, a część to środowisko.

Da się to jakoś naprawić?

imo nie, a przynajmniej nie ma szans na zmianę o 180 stopni. jedyne co mi faktycznie pomogło w pewien sposób, to "wkładanie dużego wysiłku w swoje życie" (np. ciężkimi treningami
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie da się. Ale trochę się da.

Jeśli obserwujesz jakichś zjebów z siłowni albo patusków robiących dymy o nic i myślisz sobie że to jest prawdziwy samiec i też byś tak chciał, to nie. Większość tego jacy jesteśmy to wychowanie i historia życia. Miałeś różne konflikty i sposoby ich rozwiązywania, na początku wzorce z domu, potem sytuacje do których były aplikowane, otoczenie - nawet takie jak bachory w podstawówce.
  • Odpowiedz