Aktywne Wpisy

Amigoyamigo +179

mirko_anonim +177
✨️ Jak zgłaszać patoparkowanie we Wrocławiu? Ⓘ
Minął rok od kiedy zacząłem zgłaszać patoparkowanie we Wrocławiu przez serwis uprzejmie donoszę. Zgłaszam tylko na policję, bo jestem przeciwny SM jako organizacji i uważam, że każda SM powinna zostać zlikwidowana.
- Przez ten czas tylko raz musiałem iść do sądu, bo komuś się wydawało, że wie lepiej gdzie może parkować.
- Kilkadziesiąt (może łącznie z 30) razy byłem na komendzie podpisać zeznania.
Minął rok od kiedy zacząłem zgłaszać patoparkowanie we Wrocławiu przez serwis uprzejmie donoszę. Zgłaszam tylko na policję, bo jestem przeciwny SM jako organizacji i uważam, że każda SM powinna zostać zlikwidowana.
- Przez ten czas tylko raz musiałem iść do sądu, bo komuś się wydawało, że wie lepiej gdzie może parkować.
- Kilkadziesiąt (może łącznie z 30) razy byłem na komendzie podpisać zeznania.
źródło: IMG-8935
Pobierz

"Zmniejszona" wypłata.
Dostałem za czerwiec zmniejszoną wypłatę (o 60 złotych) w porównaniu do poprzednich miesięcy i w sumie okazało się, że ta "zmniejszona" to po prostu podstawowa minimalna, którą mam na umowie (używałem kalkulatorów płac do obliczenia tego).
Z tego co się zorientowałem to zostało mi to ucięte przez to, że w maju odbierałem zaległy urlop, który by mi przepadł i ucięli tę dodatkową kasę, bo urlop był zbyt dużo dni z rzędu. W czerwcu też teraz odbierałem resztkę tego urlopu, więc za lipiec pewnie też "odetną" z wypłaty, czyli sumarycznie 120 zł stracone. Tylko ciekawe jak oni to wszystko liczą, bo w zeszłym roku sobie brałem cały tydzień i nic nie odcinali, a teraz dwa tygodnie pod rząd w maju to jakiś problem i podstawa do ucięcia tego "bonusu" co do tej pory dostawałem?
No mieszkając na wsi, gdzie nie ma pracy, a jak jakaś jest to trzeba rezygnować z PPK to trudno się kłócić, żeby roboty nie stracić.
Spotkaliście się z takimi praktykami?
#przegryw #praca #pracbaza #polska #wies
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt