Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie z decyzjami dotyczącymi rodzicielstwa?
Moja druga połówka długo nie wiedziała, czy chce mieć dzieci, raczej nie chciała/nie umiała się zdecydować. Po czasie okazało się, że nie może mieć dzieci. Nie chce też adoptować, bo boi się, że nie pokocha obcego dziecka albo że dziecko z adopcji będzie miało FAS lub inne poważne trudności. Ja chcę mieć dzieci. Najbardziej swoje, ale również dopuszczam adopcję. Jesteśmy razem długo, kochamy się, nie mamy ślubu. Marzę o swojej rodzinie. Co robić w takiej sytuacji? :(
#zalesie #rodzina #dzieci #adopcja #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: zweryfikuj swoje plany i albo godzisz się na brak dzieci w tym związku, albo się rozstań, jeśli jesteś jeszcze w wieku, który pozwala na bezpieczne posiadanie własnych dzieci
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: dużo rozmawiać z partnerką o obawach, problemach, hipotetycznych sytuacjach i ich rozwiązaniach wspólnie i na podstawie wielu godzin takich rozmów dojść do jakiegoś rozwiązania tej sytuacji. Może wyjść na koniec że będziecie adoptować, bo przegadaliście obawy i się zdecydujecie, a może wyjść że się rozstaniecie, byś mógł mieć dzieci z kimś innym w przyszłości, a może zostaniecie razem bezdzietni z wyboru. Ciężko powiedzieć jaki będzie wynik takich rozmów ale
  • Odpowiedz