Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

annlupin +47
na podsumowaniu roku było że mie 260 osób dało na czarno i teraz jak wypuszczałam ze swojej czarnej to wykryłam 40 osób co mie na czarno mają jeszcze tylko 220 nom a co uwas
#annlupinpisze
#annlupinpisze

Mircy i Mirabelcy, sprawa ma się następująco.
Zostałem zaproszony na wesele. W swojej głupocie zgodziłem się przyjść.
Przy okazji innych rozmów osoba zapraszająca wygadała się, ile mniej więcej będzie kosztował talerzyk.
Wiadomo, że obyczaj nakazuje dać w prezencie tyle co wychodzi talerzyk + coś od siebie, natomiast w tym przypadku do koperty powinienem włożyć dobrze ponad 2 tysiące, co umówmy się dla "trzeciorzędnego znajomego" jest trochę... hmmm... drogo?
Pomijam już to, że IMO wspominanie w rozmowie z potencjalnym gościem takiej uroczystości o jej kosztach, jest nie na miejscu...
Teraz pozostaje pytanie, co robić?
1. Najchętniej po prostu odwołałbym swoją obecność, gdyż prawdę mówiąc nawet nie mam garnituru
( #przegrywpo30tce here), ale jest już trochę za późno.
2. Po prostu nie przyjść na uroczystość - mocna chamówa, więc też średnio uśmiecha mi się takie rozwiązanie.
3. Włożyć do koperty tyle co uważa się za słuszne - mniejsza, ale też chamówa.
4. Zagryźć zęby, włożyć do koperty te ponad 2 kafle i udawać, że jest ok.
Jakieś rady? Sugestie jak temat ugryźć?
#przegryw #pytaniedoeksperta #pytaniedorozowychpaskow #pytaniedoniebieskichpaskow #wesele #s----------e #przemyslenia #przemysleniazdupy #zwiazki #slub #rozowepaski #niebieskiepaski
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
jak nie chcesz iść to po prostu zadzwoń, albo napisz sms że nie dasz rady być bo coś tam (coś wymyślisz i znajdziesz powód dla którego nie dasz rady iść)
A jak koniecznie chcesz iść to daj tyle ile uważasz, wydaje mi się, że w dzisiejszych czasach 500 zł od osoby to dobra kwota, a jak ktoś robi p------e wesele że kosztuje
ja wiem, że na weselu nie chodzi o to aby zbierać kasę tylko być i ok, ale ze strony osoby zaproszonej to czułbym wstyd dać jakoś mało, baa, ja jak na wykopie napiszę, że daje X to jeszcze jestem wyśmiewany a to serio koszt talerzyka i paru
@mirko_anonim: w 2026 roku, średni koszt talerzyka wynosi 350-500 zł (duże miasta), zgodnie z tym możesz założyć najgorszy scenariusz 500 zł i dać 300-500 od siebie.
Uważam, ze to i tak dużo jak na siódmą wodę po kisielu w znajomościach.