Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego Polacy są zestresowani?
Dlaczego Polacy są non stop tacy zestresowani? Coś w tym jest, że Polakom brakuje luzu. Jak byłem we Włoszech to byłem w szoku jak można żyć sobie na takim luzie i mieć wyrąbane na wszystko. Polaków to rozpoznam wszędzie na świecie bo tylko oni są wiecznie przestraszeni, oglądają się do tyłu, non stop zerkają na boki czy nikt nie patrzy i najczęściej głowa w dół, generalnie wzrok kogoś kto już się poddał. Wgl dziwne i nie mówię tu o biednych to większość ma zmęczone twarze, styrana życiem twarz i nadwaga. Nawet Ukraińcy, niby te same geny ale oni mają o wiele więcej werwy i temperamentu. W Polsce to jak ktoś skończy 30 lat to strasznie dziadzieje nie tylko wyglądem ale mentalnie i staje się takim poważnym starszym panem bez miejsca na jakąś spontaniczność czy zabawę. Zawsze jak przyjeżdżam do Polski to odczuwam ten sam depresjny vibe. Dziwne to jest, bo nawet będąc w takiej chłodnej i szarej Skandynawii czułem większy luz między ludźmi a w Polsce jest coś dziwnego. Nie wiem może ludzie trzymają w sobie jakieś traumy pokoleniowe, cały stres w nich siedzi i po twarzach widać że tam się kotłuje w środku a do większości kobiet strach podejść bo wyglądają jakby zaraz miały cie zabić.

#polska #spoleczenstwo #przemyslenia #psychologia #polak #depresja #przegryw #testoviron #emigracja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Dlaczego Polacy są zestresowani? Ⓘ
Dlaczego Polacy są non stop tacy...

źródło: f2f20fc1a71d15ca1c62c0417393d49340e3971d48eaa1945fffa7bd57a7532d

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: “tylko oni są wiecznie przestraszeni, oglądają się do tyłu, non stop zerkają na boki czy nikt nie patrzy i najczęściej głowa w dół, generalnie wzrok kogoś kto już się poddał. Wgl dziwne i nie mówię tu o biednych to większość ma zmęczone twarze, styrana życiem twarz i nadwaga.” dokładnie tak zwykłem opisywać Rosjan w Rosji, tylko że tam ten opis się odnosi do wszystkich i jako Polak wyróżniałem się
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim: owoce wychowania w ciągłym strachu. Starzy tych rocznikow o których mówisz czyli <95 bali sie wszystkiego i wszystkich. Wszedzie wyczuwali podstęp, trzymali dzieci krótko, uczulali na wszystkie „zagrożenia” tego okrutnego świata, podcinali skrzydła na każdym kroku. I takie są teraz efekty. Ale to się już zaciera. Milenialsi to stracone pokolenie ale młodsi żyją podobnie jak zachód i ciężko rozróznic ze to polak. To że często są głupsi i naiwniejsi
  • Odpowiedz