Wpis z mikrobloga

160 438 + 112 + 56 + 61 + 25 + 83 + 107 + 128 + 80 + 71 + 55 + 30 + 99 = 161 345

Kazachstan być może stał się moim ulubionym państwem na przygody rowerowe z namiotem. Dużo otwartej, pustej, dzikiej przestrzeni, szutrowych dróg w różnym stanie, trudnych podjazdów, pięknych zjazdów, przyjaznych ludzi. Krajobrazy zmieniają się regularnie.

Po Kirgistanie też pojeździłem, ale kilka dni się źle czułem przez co obrałem bezpieczniejszą, ale pewnie najnudniejszą drogę przez kraj xD Co jest zabawne, bo o Kirgistanie marzyłem od dawna, a o Kazachstanie w sumie nic nie wiedziałem i trafiłem tam, bo są bezpośrednie loty z Polski.

#rower

#rowerowyrownik

Skrypt | Statystyki
zbyl2 - 160 438 + 112 + 56 + 61 + 25 + 83 + 107 + 128 + 80 + 71 + 55 + 30 + 99 = 161 ...

źródło: kazachstan

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zbyl2 jak oceniasz ogólnie tam infrastrukturę jesśli chodzi o sklepy i noclegi, oraz kierowców i ludność? Kusi mnie polecieć do Taszkent i tam zrobić kółko przez ubezbekistan, tadżykistan, kirgistan
  • Odpowiedz
  • 0
@mapache: zależy gdzie jedziesz. Najbardziej mi się podobały rejony górskie gdzie nie było dookoła praktycznie nic, można było ewentualnie uzupełnić wodę z rzeki ale jedzenie na parę dni musiałeś mieć ze sobą, po drodze więcej krów niż ludzi.

Przy asfaltowych drogach w miarę regularnie były jakieś wioski ze sklepami, choć za dużego wyboru w tych sklepach nie mieli. Kierowcy na główniejszych drogach w Kirgistanie raczej nie zachowywali jakiegoś szczególnego odstępu
  • Odpowiedz