Aktywne Wpisy

Rynek pracy, ambicje a brutalna rzeczywistość.
Z jednej strony gigantyczna presja sukcesu, opowieści o programistach za 20k i własnym mieszkaniu przed trzydziestką, z drugiej - realia inflacji, korporacyjny kierat i poczucie, że praca zjada całą energię życiową. Porozmawiajmy o tym, jak wygląda prawdziwe zderzenie naszych ambicji z polskim rynkiem pracy.
#ankietydetektywa #polska #wydarzenia #praca #rynekpracy
Z jednej strony gigantyczna presja sukcesu, opowieści o programistach za 20k i własnym mieszkaniu przed trzydziestką, z drugiej - realia inflacji, korporacyjny kierat i poczucie, że praca zjada całą energię życiową. Porozmawiajmy o tym, jak wygląda prawdziwe zderzenie naszych ambicji z polskim rynkiem pracy.
#ankietydetektywa #polska #wydarzenia #praca #rynekpracy
Jak najuczciwiej opisałbyś swój obecny stosunek do pracy zawodowej i finansowej przyszłości?
- Utknąłem i nie kupię nigdy własnego M. 12.6% (95)
- To tylko sposób na przetrwanie miesiąca. 3.4% (26)
- Dobrze zarabiam, ale czuję pustkę i stres. 27.7% (209)
- Żyję od pierwszego do pierwszego. 4.9% (37)
- Pracuję zdalnie, ale czuję izolację. 6.2% (47)
- Zmarnowałem potencjał przez brak perspektyw. 10.2% (77)
- Myślę o ucieczce za granicę. 2.9% (22)
- Jakoś wiążę koniec z końcem, bez rodziny. 5.7% (43)
- Wolę mniej zarabiać, ale mieć święty spokój. 15.2% (115)
- Boję się nagłego załamania gospodarczego. 11.1% (84)

testa_di_moro +50
Dzisiaj w samochodzie wspominałem słowiańską pizzę jaką robiła mi w dzieciństwie babcia. Żona wypyta mnie o wszystko i oto co mam na kolację :) #gotujzwykopem a wy zazdrośni?
źródło: IMG_7441
Pobierz

Kazachstan być może stał się moim ulubionym państwem na przygody rowerowe z namiotem. Dużo otwartej, pustej, dzikiej przestrzeni, szutrowych dróg w różnym stanie, trudnych podjazdów, pięknych zjazdów, przyjaznych ludzi. Krajobrazy zmieniają się regularnie.
Po Kirgistanie też pojeździłem, ale kilka dni się źle czułem przez co obrałem bezpieczniejszą, ale pewnie najnudniejszą drogę przez kraj xD Co jest zabawne, bo o Kirgistanie marzyłem od dawna, a o Kazachstanie w sumie nic nie wiedziałem i trafiłem tam, bo są bezpośrednie loty z Polski.
#rower
#rowerowyrownik
Skrypt | Statystyki
źródło: kazachstan
PobierzPrzy asfaltowych drogach w miarę regularnie były jakieś wioski ze sklepami, choć za dużego wyboru w tych sklepach nie mieli. Kierowcy na główniejszych drogach w Kirgistanie raczej nie zachowywali jakiegoś szczególnego odstępu