Wpis z mikrobloga

✨️ Czy hamulce bębnowe w Skodzie Fabii 4 to powód do obaw?
Skoda Fabia 4 w wersji bieda (na którą mam fajna zniżkę) ma z tyłu hamulce bebnowe xd a nie tarczowe. Pytam serio - czy jeżdżąc 2-3h na autostradzie 140kmh LUB 3-4h w górach w cieple (do tego automat, gorzej z hamowaniem silnikiem), to czy realnie poczuję różnicę? Jest wpływ na bezpieczeństwo czy nie? Bo od 20 lat z takimi sie nie spotkałem hamulcami

#skoda #auto #auta #motoryzacja #samochody #samochod

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@mirko_anonim: w clio, w capturze też sa z tylu bebny, hamują troche gorzej niz tarcze, ale to stosunkowo lekkie auta, więc dają rade, bebny zuzywaja sie wolniej, szczeki wystarcza na dluzej niz klocki, nia ma sie czego bac, czesto najmniejsze miejskie auta maja bebny
  • Odpowiedz
  • 2
@mirko_anonim: nie będzie już tarcz z tyłu w takich autach bo do spełnienia euro7 musi mieć mniejsze pylenie z układu hamulcowego a na bębnach praktycznie ono nie występuje
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: bębny są lepsze w takich autach ( małe crossovery i inne gówienka )niż tarcze które po 3 latach od wewnątrz stoją i rdzewieją i kompletnie nic nie robią po tym czasie. Ale janusze zatwardziali będą beczkę krecić że heheh bembny z tyłu a ja w pasacie b5 tarcze od nowości c--j że zacisk stoi zapieczony. 90% hamowania to przód.
  • Odpowiedz