Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego zakończyłam związek z facetem, który tylko korzystał z mojej pracy?
Wiem, że niemodne jest na Wykopie narzekanie na facetów, bo to kobiety są te złe, ale mam już dosyć. Byłam z facetem od ponad 5 lat. Dawałam milion szans. Poznaliśmy się na ostatnim roku studiów. Już wtedy pracowałam na pół etatu w korpu. Po zakończeniu wskoczyłam od razu na cały etat i nadal tam jestem. Po 2 dużych awansach z perspektywami w ciągu najbliższych 2 lat na stanowisko kierownicze i własny zespół. On: rok po studiach nic nie robił, spotykał się z kolegami, imprezował, grał w kosza, konsola. Za wspólne mieszkanie wynajmowane płaciłam wyłącznie ja, na zakupy spożywcze dorzucała nam jego matka. Po roku poszedł sprzedawać fotowoltaikę, ale po 3 miesiącach zrezygnował. Kolejne pół roku bezrobocia. W końcu poszedł na instalatora kamer przemysłowych. Ma dobre warunki, 193 cm wzrostu, silny, postawny, szef mu proponował dobre warunki. Przepracował raptem 7 miesiący i znowu ponad pół roku przerwy. Później prace tymczasowe lub niepoważne. Najdłużej 10 miesiący na bramce w klubie i to tylko dlatego, że wszyscy go tam lubili. Nasze wydatki na wspólne życie wtedy to 90% ja, 10% on. I wiecznie narzekanie, że nie ma dla niego pracy, że nie będzie korposzczurem, robolem itp.

W końcu nie wytrzymałam i gdy którejś nocy wrócił niewiadomo z kąd po imprezie zrobiłam nieziemską awanturę, że tak dalej nie potrafię i mam dość. Następne dnia bez słowa spakował się i wyprowadził. Po tygodniu od wspólnych znajomych dowiedziałam się, że wprowadził się do jakiejś studentki, która się w nim "zakochała od pierwszego wejrzenia". I tak to wygląda. Po tylu latach utrzymywania de facto faceta, złego traktowania, na pewno zdrad (jestem tego pewna) zostałam sama. I później czytam na FB, Insta czy Wykopie, że to kobiety są te złe, nie dają szansy, wykorzystują. A takich historii jak moja są dziesiątki. I tak dzisiaj mam dużą niechęć do facetów. Wiem, że mi minie, wiem że to czasowo, ale po prostu jest mi przykro. Chciałam się wygadać, bo świat nie jest czarno-biały.

#zwiazki #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jest to bardzo przykre co piszesz. Potem będzie lepiej.

Ale jest drugie dno. Jesli Cidbie zdradzał wielokrotnie to musial byc chad. Jesli byl czadem to po co ma sie trzymać tylko Ciebie jak ma dostęp do całego candylandu?
  • Odpowiedz