Wpis z mikrobloga

✨️ Frustracje związane z wyglądem i życiem społecznym
Najlepszy komentarz jaki widziałem o wyglądzie ale nie mogę znaleźć ale w skrócie chodziło o że ktoś napisał OP-owi że nie przegrywa przez swój sposób bycia ale ma właśnie taki charakter bo przegrywa. Inaczej mówiąc dostosowuje się do swoich możliwości. I jakie to jest prawdziwe bo sam tak mam. Jestem dynamicznym normikiem z charakteru ale mam skrajnie fatalny wygląd, przez co jestem zmuszony być wycofany, zamkniety w sobie i stać z boku bo inaczej to nie współgra z moim wyglądem. Specjalnie ubieram się słabo i próbuje udawać nerda bo to bardziej do mnie pasuje. Głównie siedzę w domu, rzadko wychodzę, nie chodzę na imprezy. Normalnie byłbym inny i zagadywałbym do lasek, nosił modne ciuchy jak oskarki, chodził na imprezki, korzystał z życia ale wielokrotnie próbowałem być sobą i ludzie albo sprowadzali mnie do parteru albo wyśmiewali ale generalnie dawali do zrozumienia żebym znał swoje miejsce w szeregu. Nawet nie wiecie jakie to frustrujące jest gdzie czuje się normikiem ale przez wygląd muszę mieć styl życia kogoś kto siedzi w piwnicy bo inaczej to wygląda żałośnie.

#samotnosc #przegryw #przegrywpo30tce #blackpill #relacje #zwiazki #niebieskiepaski #psychologia #redpill

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
📢 Sprawdź nowe narzędzia na mirko.pro - Mirko Pobieracz oraz Mirko Ban

mirko_anonim - ✨️ Frustracje związane z wyglądem i życiem społecznym Ⓘ
Najlepszy kome...

źródło: 5f8720dfe9ede1fbc782ce62e69a1b2c700592227545ad05567130f2dc8b36c0

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Subhuman to nawet jakby chciał, to nie będzie miał normickiego życia bo mu społeczeństwo na to nie pozwoli, nie pozwolą mu być kimś więcej niż robakiem. Już w szkole mu pokażą jego miejsce w szeregu
  • Odpowiedz
Możesz mieć inne zdanie o samym sobie, niezależne od tego, jak inni oceniają Twój wygląd. Inni ludzie nie muszą go podzielać, a Ty nie musisz traktować ich oceny ani próby przypisania Ci „miejsca w szeregu” jako uzasadnionej. Wygląd to nie jedyna wartość w życiu. To, że inni operują takim kryterium wartości, nie znaczy, że musisz je internalizować i pozwalać, żeby wpływało na Twój własny system wartości.

Ale sam mechanizm jest jak najbardziej
  • Odpowiedz