G.....n
G.....n
Ma ktoś jakiś protip jak spróbować zmniejszyć karę za przetrzymanie książek?

#ksiazki
2
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
Iesuz
będę miał ze 21 miesięcy przetrzymania trzech książek

przetrzymanie przez 15 miesięcy

@George_Patton: Za takie notoryczne świństwa powinni do pierdla wsadzać. Kary w bibliotekach są z reguły zbyt niskie i później nie możesz dorwać żadnej książki, bo wszystkie przetrzymane.
5
akrolina
@George_Patton: bo je przetrzymałeś geniuszu
5
inz_Bartosz
@George_Patton: oddawać wcześniej...
4
mozaika
@George_Patton: Idź oddać na Dzień Bibliotekarza. Ponoć wtedy nie pobierają kar.

2
Emill
@George_Patton: zamiast gotówki, u mnie można było przekazać na rzecz biblioteki kilka książek (łącznie o podobnej wartości jak kara, ale nikt tego tak dokładnie nie sprawdzał)... jeśli je przeczytałeś i zalegają gdzieś w pudle lub na półce a nie masz sentymentu, to kasa zawszę zostaje w portfelu...
1
murarz13
@George_Patton: Czekaj na akcję typu "Miesiąc bez kar".
1
murarz13
@George_Patton: No trudno to zapłacisz musisz. Jakąś karę musisz ponieść. :P
1
cdawid1
@George_Patton: coś to robił z tymi książkami tak długo, że ci 30 miesięcy wyszło prawie?
1
G.....n
G.....n
@Emill: tylko nie wiem ile książek by chcieli bo będę miał ze 21 miesięcy przetrzymania trzech książek. Ostatnio w innej bibliotece płaciłem za przetrzymanie przez 15 miesięcy trzech książek 96 złotych i teraz tez nie chciałbym 100 zł przekroczyć. :c
0
G.....n
G.....n
@murarz13: przy moim okresie przetrzymania to nie ma na co czekać.
0
J.....5
J.....5
@George_Patton: Ja miałem kiedyś naliczone 150 zł, poczekałem na maj, wtedy jest jakaś akcja miesiąc bez kar i 150 w kieszonce. Obiecałem że przyniosę jakieś książki żeby wynagrodzić anulowanie tej kary... no właśnie obiecałem i tyle mnie widzieli :)
0
G.....n
G.....n
@murarz13: mój portfel i bez tej kary jest wyjątkowo cienki, wiec szukam ostatniej deski ratunku. :-P
0
G.....n
G.....n
@Jaro85: w maju będę miał 30 miesięcy, zbyt duże ryzyko. :-P
0
J.....5
J.....5
@cdawid1: Dokładnie czytał:)
0