kontoKolejnejSzansy via Wykop
- 3
kontoKolejnejSzansy via Wykop
- 2
kontoKolejnejSzansy via Wykop
- 1
kontoKolejnejSzansy via Wykop
- 2
@ottersideofme: widzę wprawne oko :) - dla mnie idealny stosunek chudego do tłuszczu.
kontoKolejnejSzansy via Wykop
- 0
@chanoja: 2x 1h
kontoKolejnejSzansy via Wykop
- 1
@Yayami_o_Mate: na 1,5kg mięsa:
- 2 łyżeczki majeranku
- 1 łyżeczka mielonego czosnku
- 1/2 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego
- 1 łyżeczka białej gorczycy
- 5g czarnego pieprzu
- 2% masy mięsa (30g) soli
przyprawy (z wyjątkiem gorczycy) blenduję na pył, mięso kroję w kostkę, mieszam z przyprawami, odstawiam na noc do lodówki. Następnego dnia nabijam słoiki do 3/4 wysokości, kładę na mięso liść laurowy i zalewam odrobiną wody. Od zagotowania
- 2 łyżeczki majeranku
- 1 łyżeczka mielonego czosnku
- 1/2 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego
- 1 łyżeczka białej gorczycy
- 5g czarnego pieprzu
- 2% masy mięsa (30g) soli
przyprawy (z wyjątkiem gorczycy) blenduję na pył, mięso kroję w kostkę, mieszam z przyprawami, odstawiam na noc do lodówki. Następnego dnia nabijam słoiki do 3/4 wysokości, kładę na mięso liść laurowy i zalewam odrobiną wody. Od zagotowania
kontoKolejnejSzansy via Wykop
- 1
@Yayami_o_Mate: aha i jeszcze dodałem żelatynę - na 1,8kg mięsa dałem 100g żelatyny zalane 500ml wody (odstawione do nasiąknięcia). Galareta jest taka, że chyba mógłbym dać 50g ;). Jak nie zależy Ci na galaretce to możesz pominąć.
Odpowiedź typu idź se kup zupę pomidorową w barze czy restauracji odpada bo jestem zagranico.
#jedzenie #gotujzwykopem #zupa #zupapomidorowa